Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zor Karar! Bu Yaz Güneye Gidelim Ama Nereye?

    Bakalım yazının sonunda sizin kararınız neresi olacak? Masmavi sularıyla Antalya mı? Yoksa Ege kıyılarının albenili tatil beldesi Bodrum mu?

    Huzurlu bir tatil için genelde Antalya tercih edilirken daha hareketli ve eğlenceli bir tatil için Bodrum tercih ediliyor. Antik çağlarda Halikarnas olarak anılan Bodrum ve bembeyaz evleri her zaman aklınızda kalacağı için Antalya'dan vazgeçtiniz diyelim... Festivallere adını veren portakallarıyla, Körfez ve Toroslar'ın arasında kalan Antalya'ya gitmeyecek misiniz? Yaz tatillerinde karar vermek gerçekten zor!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550163/640xauto.jpg)

    Bodrum Akyarlar'ın harika kumsalı, narenciye bahçeleriyle çevrili Kadıkalesi Plajı, Bitez'in halk Pplajı, Gümüşlük'ün sahili... Yarımadanın doğusunda bulunan Yalıçiftlik Halk Plajı, el değmemiş kıyıları! Bodrum sizi cezbetti değil mi?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550172/640xauto.jpg)

    Konyaaltı Plajı, çam ormanlarla çevrili Lara Plajı, efsane olarak anılan Kaputaş... Ah, şimdi de aklınız Antalya'ya kaydı değil mi?

    Kaş'ta Görmeniz Gereken 7 Plaj

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550181/640xauto.jpg)

    Antalya'nın Likya Yolu, Bodrum'un Karia'sı var. İsimlerini Antik çağlardan alan bu iki yürüyüş parkuru, Likya ve Karia uygarlıklarının üzerinden geçiyor. 540 kilometrelik Likya Yolu 1999 yılında açıldı ve Sunday Times tarafından dünyanın en iyi yürüyüş yollarından birisi seçildi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550187/640xauto.jpg)

    2013 yılında turizme açılan ve rotası Datça, Bozburun, Yatağan ve Bodrum'dan geçen 820 kilometrelik Karia Parkuru... Siz bu yaz bu iki yolun hangisinden geçmeyi seçeceksiniz?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550190/640xauto.jpg)

    Eski Antalya olarak bilinen Kaleiçi ve Antalya'nın en eski yapıları Kaleiçi Surları'nın yapı Romalılar'a kadar uzansa da Kaleiçi'nin genel yapısı Osmanlı'dan miras. Kesik minareli Korkut Camii, Hıdırlık Kulesi Antalya'da mutlaka görülmesi gereken yerler.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550199/640xauto.jpg)

    Halikarnas Mozolesi'nin kalıntıları, ve elbette bu mozolelerden sökülen taşlarla yapılan Bodrum Kalesi, ana yolun hemen yanında bulunan amfi tiyatro ve Mindos kapısı, Bodrum'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550202/640xauto.jpg)

    Bu yaz sizin seçiminiz neresi olacak? Daha iyi karar verebilmek için mutlaka izlemeniz gereken, Türkiye'nin sahil ve koylarını anlatan Turkuaz filmi, tatil planlarınız için size tavsiye edeceğimiz bir film.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler