Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zika Virüsü Seyahat Planlarınızı Değiştirmeli Mi?

    ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), Zika virüsü ile ilgili Meksika’dan Brezilya’ya kadar uzanan ve Amerikalılar'ı ilgilendiren 5 farklı tavsiye raporunu yayınladı. Şehirlerin listesi artacak ancak korunma yollarını bildiğimiz zaman panik yapmak için bir neden bulunmuyor.

    1940'lardan bu yana bilinen ancak son zamanlarda batı yarım kürede tam anlamıyla tanımlanan Zika Virüsü ile enfekte olmuş insanların birçoğunda orta şiddetli belirtiler görülüyor. Virüsün hamilelerde anne karnındaki bebeğe etki ederek ciddi anormalliklere yol açtığı biliniyor

    Brezilya'da Zika salgını: Özürlü doğan bebek sayısı artıyor

    ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nden gelen tavsiyelerden birisi; Zika virüsü insandan insana değil de sivrisineklerden insana bulaştığı için böcek ısırıklarından kaçınmak.

    Sivrisineklerden korunmak için CDC aşağıdakileri öneriyor:

    • Vücudunuza böcek ilacı/böceksavar sürün: Böcek ilacı kullanmak bizi sivrisineklerden korumak için en iyi yoldur. Hatta çocuklar ve hamile bayanlar bile böceksavar kullanmalıdırlar.
    • Uzun kollu giyinin: Hava şartlarının el verdiği ölçüde uzun kollu tişört ya da pantolon gibi teninizi örtecek giysiler giymeye özen gösterin.
    • Sivrisinekleri evinizden uzak tutun: Sivrisinekler dışarıdan eve nüfuz ettiği için pencerelerde mutlaka hasar görmemiş bir pencere teli bulundurun ya da klima kullanın.

    Virüsle enfekte olan 5 insandan sadece 1 tanesi herhangi bir belirti göstermiyor. Hamileler veya hamile adayı olanlar için verilen öneriler daha fazla ciddiyet kazanıyor. Brezilya’da 2015 yılının ekim ayı ile 2016 yılının ocak ayı arasında 3.500 den fazla mikrosefali (doğacak bebeğin baş ve beyninin anormal derecede küçük olması hali) vakasıyla karşılaşıldığı rapor edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, bu üç aylık dönemde, hamile kadınların Zika virüsü kapma riski yüksek olan yerlere seyahatlerini ertelemelerini öneriyor.

    İşte seyahatinizi buna göre planlamanız için gerekli bilgiler:

    Meksika

    Meksika’da ilk Zika virüsü vakası geçtiğimiz yılın kasım ayında, kuzeydoğudaki Nuevo León eyaletinde, diğeri ise güneyde bulunan Chiapas eyaletinde rapor edildi.

    ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, hamile bayanların seyahatlerini ertelemesi, çocuk sahibi olmayı düşünenlerin ise seyahat etmeden önce doktorlarına danışması gerektiğini söylüyor.

    Karayipler

    Karayipler’deki ilk Zika virüsü vakası geçtiğimiz yılın aralık ayında rapor edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nce yapılan uyarılar, Haiti ve Martinique bölgelerini kapsamasına rağmen vakalar sadece bu bölgelerle sınırlı kalmadı. Jamaika ve Dominik Cumhuriyeti’nin hükümet yetkilileri, Jamaika ve Dominik Cumhuriyeti’nde Zika virüsü vakasına rastlanılmamış olmasına rağmen, bu bölgelerde yaşayan insanların çocuk sahibi olma planlarını ertelemesi gerektiğini söylüyor.

    Özellikle bebekleri dünyaya gelmeden önce bir tatil (babymoon) yapmak isteyen ebeveynler tarafından sıkça tercih edilen bir yer olan Karayip Adaları'ndaki turizm de Zika virüsünden nasibini alabilir.

    ‘Babymoon’ için Karayipler’e gitmek konusunda endişe duyanlara ise AFAR Medya’nın baş editörü, Julia Cosgrove, Kauai adası, Portland (Maine ya da Oregon), Kaliforniya da bulunan ‘Big Sur’ ve New York eyaletinde bir yerleşim yeri olan Charleston’ u öneriyor.

    Julia Cosgreve, listelerinde müşterilerinin tatillerini daha doyurucu ve zengin biçimde yapacakları tatil yerleri olduğunu ve bu yerlerden bazıları deniz ve kumsal ile güzel havanın tadının çıkarılacağı yerler iken bazılarının ise daha huzurlu, sessiz bir şekilde tatilini geçirmek isteyenlere adandığını belirtiyor.

    Porto Riko

    ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’nden edinilen bu bilgilere göre Porto Riko’daki ilk Zika virüsü vakası geçtiğimiz yılın aralık ayında kaydedildi.

    Güney Amerika

    5–21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarından dolayı Brezilya, 2016 yılı için bir hayli ilgi çekiyor.

    Düşük su kalitesinden dolayı yapılan alt yapı ve inşaatların yeterince zorluk çıkardığı yetmiyormuş gibi şimdi de Zika virüsü insanları tehdit ediyor.

    Yapılan uyarılarda herhangi bir tarih belirtilmediği için olimpiyat dönemini hamile olarak geçireceklerin veya çocuk sahibi olmayı düşünenlerin bu gezilerini tekrar gözden geçirmeleri gerekiyor.

    Orta Amerika

    ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi tarafından bildirilen Orta Amerika ülkelerine El Salvador, Guatemala, Honduras ve Panama dâhil edilirken; Belice, Kosta Rika ve Nikaragua dâhil edilmedi.

    Ne yazık ki, yapılan bütün bu uyarılar tatile çıkacakları düşündürebilir.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler