Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zaragoza'da Gezilecek Yerler

    Zaragoza, İspanya'nın kuzeydoğusunda, Aragon Özerk Bölgesi'nde yer alır. İspanya'nın 4., Avrupa'nın ise 32. en büyük kenti. Kendine özgü kültürü ve mutfağı ile turistlerin dikkatini çeken şehir, dümdüz yeşil ovalarıyla doğal güzelliklere sahip. Doğal güzelliklerin yanı sıra eşsiz tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor.

    Basilica de Nuestra Senora del Pilar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534008/640xauto.jpg)

    Zaragoza'nın en önemli dini ve tarihi yapılarından biri olan bu bazilika, 1754 yılında inşa edilmiş. 11 kubbeye sahip olan bu yapı, işçiliğiyle kesinlikle görülmesi gereken mekanlardan biri. Yapıtın içi, Goya ve Bayaeu'nun eserleri ile süslenmiş.

    Söylentilere göre Meryem Ana burada görülmüş. Bundan dolayı bu yapı Katolik kesim için oldukça büyük öneme sahip.

    La Seo Katedrali

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534011/640xauto.jpg)

    Aragon tipi Mudejar mimarisinin en güzel örneği olan bu yapı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. İlk olarak Roma tapınağı, daha sonra cami ve en sonunda katedral olarak kullanılan bu yapı, Zaragoza'nın simgelerinden biri.

    Romanesk, Gotik, Barok ve Mudejar mimarilerinin hemen hemen hepsini yansıtan yapısıyla görülmesi gereken yerlerden biri.

    Aljaferia Sarayı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534014/640xauto.jpg)

    11. yüzyıl Endülüs Dönemi'nde yapılan bu saray, Hristiyan ve Arap mimari özelliklerinin birlikte kullanılmasıyla mükemmel bir işçilik sunuyor.

    Dantel gibi işlenmiş revaklarıyla adeta görsel bir şölen sunuyor. İçerisinde geniş bir avlu, cami ve bahçesi olan bu sarayda, İslami motifler de görmek mümkün. Altın kaplamalı tavanlarıyla kesinlikle ilginizi çekecek mekanlardan biri.

    Zaragoza Müzesi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534017/640xauto.jpg)

    Arkeolojik kalıntıların yanı sıra, birçok sanat eserlerinin ve seramik yapıların sergilendiği bir müze. 1908 yılında neo-klasik tarzda inşa edilmiş. Ayrıca Goya'nın resimleri de burada sergileniyor.

    Goya Müzesi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534020/640xauto.jpg)

    1979 yılında açılan sanat müzesi. Müze, Rönesans döneminden kalma bir binaya kurulmuş. Goya'nın eserlerinin yoğun olduğu bu müzede sanat tarihçilerinin eserleri var. En üst katta oyma baskılardan oluşan bir koleksiyon da mevcut. Çağdaş sanat eserleri de sergilenir.

    Zaragoza'da Ne Yenir ?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534023/640xauto.jpg)

    Çok farklı yemek kültürü olan İspanyol mutfağının izlerine Zaragoza'da da rastlanır. Diğer İspanyol şehirlerinde olduğu gibi burada da ön plana tapas çıkar. Peynir, jambon, yumurta, zeytin gibi yiyeceklerin karışımıyla hazırlanan tapas içkiyle sunuluyor. Ayrıca ara öğün olarak da kullanılır.

    Et yemekleri ile oldukça meşhur olan Zaragoza'da, et yemekleri yumurta ile kızartılarak hazırlanır. Kendine özgü yemekleri arasında morina balığı, yumurta ve sarımsakla hazırlanan "bacalao a Ajoarriero", soğuk domates sosu ile servis edilen "huevos al salmorejo", kızartılımış kuzu pirzola ve tavuk, domates ve soğanla hazırlanan "pollo al chilindron" yer alır.

    Zaragoza'da Nerede Kalınır ?

    Melia Zaragoza Otel

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534026/640xauto.jpg)

    Merkezi konumundan dolayı tercih edilen otellerden biri. En üst derecede hizmet sunar. Suit ve diğer odalarıyla göz kamaştırır. Hemen hemen her mutfaktan lezzet bulabileceğiniz yemekleriyle midenizi şımartabilirsiniz. Ayrıca masaj odaları ve kaplıca hizmetleriyle kendinizi rahatlatabilirsiniz.

    Catalonia El Piar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534029/640xauto.jpg)

    En merkezi otellerden biri olan bu yer, ayrıca en çok tercih edilenler arasında da yer alır. Merkezi konumundan dolayı birçok tarihi mekanlara yürüme mesafesinde.

    Modern tarzıyla dikkat çeken bu otelin iç kısmı ahşap döşemelerle kaplı. Otel kahvaltı ve geleneksel yemeklerin yapıldığı restauranta sahip. Ayrıca her odada klima, ısıtma, saç kurutma makinesi mevcut.

    Hesperia Zargoza

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534032/640xauto.jpg)

    Otelin Konumu Hesperia Zaragoza, Zaragoza merkezinde. Agustina de Aragon Anıtı ve Pablo Gargallo Müzesi otelden yürüyerek gidilebilecek mesafede.

    Bu otel Pablo Serrano Müzesi ve Roma Duvarı yakınında. Odalar misafirler için klimalı ve odalarda minibar mevcut. Misafirlerimize ücretsiz kablosuz internet sunuluyor.

    Özel banyo, küvet veya duş, ücretsiz banyo/kozmetik ürünleri ve saç kurutma makinesi var. Misafirlerimize telefon, kasa (safebox) ve masa gibi imkanlar ve kolaylıklar sunuluyor. Dinlenme, spa gibi misafirlerimizin rahatı ve konforu için ücretsiz kablosuz internet ve tur/bilet hizmetleri bulunuyor.

    Zaragoza'ya Nasıl Gidilir?

    Türkiye'den direk gitme imkanı bulunmayan bu şehre, Roma, Brüksel veya Madrid gibi belli merkezlere uçuş yaptıktan sonra demir yolu veya karayo lunu kullanarak ulaşabilirsiniz.

    Zaragoza'da Ne Yapılır ?

    Kentin sokakları büyüleyici tarihi havayı yaşatır. Tarihi mekanları ziyaret edebilir, sokaklarında bisiklet sürebilir ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer şehirlere göre biraz sakin olsa da gece hayatı da oldukça renkli. Soğuk kış aylarında insanlar barlara ve kulüplere akın ederken, gündüz saatlerinde meydanda bulunan kafeleri ziyaret ederler.

    Akşam yemeğinde tapas atıştırdıktan sonra, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz diskolar da mevcut. Bunların yanı sıra Ocak ayında düzenlenen San Valero, Mart ayında düzenlenen Cincormarzada ve Ekim ayında düzenlenen Del Pilar festivallerine de katılabilirsiniz.

    Zargoza'ya Ne Zaman Gidilir ?

    Zaragoza'ya gitmek için en iyi dönemler ara dönemlerdir. Yani ilkbahar ve sonbahar ayları. Yazın oldukça sıcak, kışın oldukça soğuk olan bu şehirde, ağustos ayında nüfus neredeyse yarıya düşüyor. Çünkü o dönem tatil dönemi ve halk genelde farklı yerleri tercih ediyor. Bu durumdan dolayı da birçok kafe, bar, restoran ve hediyelik eşya dükkanları kapanıyor. Anlayacağınız turistlerin yapabileceği şeyler kısıtlanıyor.

    Zaragoza'da Hava Durumu

    Kışın genelde 0 derecenin altında olan bu şehir yazın ise kavurucu sıcaklara sahip olan bir karasal iklimdedir. Nehir havayı biraz yumuşatsa da turistler ara dönemleri tercih etmesini öneririm.

    Zaragoza'dan Ne Alınır ?

    Alışveriş konusunda oldukça geniş imkanlara sahip bir şehirdir. Lüks mağazaların yanı sıra yerel halkında yer aldığı pazarlar bulabilirsiniz.

    En popüler alışveriş merkezleri ise Residencial Paraiso in Sagasta 'dan Plaza de Espana'ya kadar uzanan kısımdır. Burada birçok çeşitli butikler bulabilirsiniz.

    Bunların yanı sıra hediyelik eşya dükkanları ve bazı markaların mağazaları da bu bölgede yer alır. Lüks mağazalar ise Francisco de Vitorria, San Ignacio de loyola ve Cadiz caddelerinde yer alır. Mercado 'da kurulan İspanyol pazarında Zaragoza'ya ait geleneksel ürünler ve el yapımı eşyalar bulunur.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler