Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zanzibar

    Plajlarıyla Dünya Mirası Zanzibar, Doğu Afrika Bölgesi'ndeki Tanzanya sahil şeridi boyunca uzanan, Hint Okyanus’unda takım adalardan oluşan bir bölge.

    Genel Bilgiler

    Plajlarıyla Dünya Mirası

    Zanzibar, Doğu Afrika Bölgesi'ndeki Tanzanya sahil şeridi boyunca uzanan, Hint Okyanus’unda takım adalardan oluşan bir bölge. Ada zincirinin iki ana adası olan Unguia ve Pemba eski zamanlardan beri “Zanzibar” olarak adlandırılıyor.

    Zanzibar demek; palmiye ağaçları ile dizili güzel, beyaz, toz kumlu plajlar, su yaşamı ve bolca mercan demektir. Plajlarının yanı sıra, 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak seçilen Zanzibar Şehri’nin eski bir parçası olan “Taş Şehir” görülmeye değer. Sömürge öncesi dönemde Doğu Afrika ve Asya kıtaları arasında yer alan ve bir ticaret merkezi olan bu şehrin mimarisi Mağribi, Pers, Hindi, Afrika ve Avrupa’dan etkilenmiştir.

    Günlerinizi böylesine güzel bir yerde, labirent gibi olan dar sokakları boyunca ilerlerken büyük kent pazarlarını, camilerini ve alışveriş dükkanlarını keşfederek geçirebilirsiniz. Taş Şehir'in kıyısında uzanan Forodhani Park’taki gece yemek çarşısı (the night food market) herhangi bir Zanzibar gezisinde es geçilmemeli. Tezgahların yokuş yukarı çıkışını izlemek, ızgara edilmiş eşsiz deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

    Etkileyici tarihinin size sunduğu olanakların yanı sıra, en iyi eğlenceyi, sayıları 30'u bulan gözden uzak sahilleri sunuyor. Bu sahillerin en iyileri kuzey ve güney sahil kıyılarında yer alıyor. Yunus balıkları ile birlikte yüzmek (ki en iyisi Kizimkazi'de gerçekleştirilir) ve Mnemba Adası'nın üstünde veya mercanların etrafında şnorkelle dalış yapmak gibi farklı alternatifler de var.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler