Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zagreb

    Favori Olma Yolunda Bir Şehir Gezisi Zagreb, biraz ihmal edilmiş cevher şehirlerden biridir.

    Genel Bilgiler

    Favori Olma Yolunda Bir Şehir Gezisi

    Zagreb, biraz ihmal edilmiş cevher şehirlerden biridir. Yaklaşık olarak 800 bin kişiye ev sahipliği yapan Zagrep, Hırvatistan’ın başkenti. Ortaçağ dönemini yansıtan eski bir şehir olan Zagreb, Viyana ve Prag gibi diğer tarihi şehirleri aratmayacak kadar iddialı. Zagreb’e gelen turist sayısı, Viyana ve Prag’a gelen turist sayısının sadece çok az bir kısmını oluşturuyor. Ancak 2013 yılında Hırvatistan’ın Avrupa Birliği’ne katılması ile Zagreb, Avrupa gezginleri için sıcak bir şehir olma yolunda ivme yakaladı.

    Zagreb’in kültürel çekirdeklerini, Gornji Grad (üst şehir) ve Donji Grad (alt şehir) bölgeleri oluşturuyor. Şehrin Orta Çağ döneminden kalan eski kısmında, Medvednica Dağı’nın karşısında yapılar yükselmeye başlıyor. Dar, arnavut kaldırımı şeklindeki sokaklarda ise ilginç dükkanlar, barlar, kafeler ve çok sayıda Habsburg dönemine ait yapılar bulunuyor.

    Merkezde, neo-gotik Zagreb vardır ve görünüşe göre bu, tüm Hırvatistan’ın en yüksek binası. Ban Jelacic Meydanı’nda bulunan renkli Dolac çiftçi marketleri gerçekten görülmeye değer. Tarihin tümü burada, tıka basa dolu tramvay ile cadde ve meydan boyunca geçerken canlanıyor. Bu şehir, modern ile eski arasında ilginç bir kombinasyon oluşturuyor. Şehrin daha alt bölümlerine ilerlediğinizde ise, Arkeoloji Müzesi gibi bazı müzeleri ve parkları bulacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler