Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yurt İçinde En Ucuz Akdeniz Tatili

    Herkes Muğla ve Antalya'yı bilsin, oralardaki pahalı fiyatlar bazen Akdeniz tatili bütçemizi zorlayabiliyor. Oysa ki Doğu Akdeniz'de güzel bir alternatif sizi bekliyor.

    Yaz ayları resmi olarak gelmiş olsa da, henüz sıcaklar kendini göstermedi. Ulaşım hariç bugün deniz tatili dedik mi, 2 kişi 1 hafta Antalya - Muğla bölgesinde 2000 TL’nin altına pek bir şey yapmak mümkün değil. Üstelik "ultra her şey dahil, her şey dahil, çok şey dahil, bir kısım şeyler dahil, hadi olmadı kahvaltı dahil" anlayışıyla otele tıkışıp, Antalya’ya gittim diyenlerin birçoğu havalimanı otel transferi dışında, Antalya’da bir yeri göremeden tatilini noktalıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536135/640xauto.jpg)

    Artık farklı şeyler görmek, bambaşka tatiller yapmak isteyenler deniz keyfini kültür turlarıyla birleştirmek istiyor. Elbette bu konuda Antalya ve Muğla bölgesinin tarihi hazineleri ve doğal güzellikleri, çok seçenek sunsa da buralarda tatil yapmak oldukça pahalı ve maliyetli.

    İşte bu noktada bizim de defalarca gittiğimiz ve her seferinde gezmekten çok keyif aldığımız Mersin sahilleri imdada yetişiyor. Adana havalimanından sadece 1 saat mesafedeki Mersin il merkezi, daha havalimanından 30 dakika mesafedeki Tarsus ilçesindeki tarihi miraslarıyla bambaşka bir coğrafyada olduğumuz hissini, Mersin’i ziyaret edenlere yaşatıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536141/640xauto.jpg)

    Mersin’de gezilecek yerler dendi mi akla ilk gelen Kızkalesi. Adeta devasa bir miras... Denizin ortasında kocaman bir kale var ve burada kumsal oldukça güzel. Deniz keyfini daha sonsuz yaşamak isteyenler ise sadece 10 km. batıya giderek Susanoğlu’nun muhteşem kumsalının keyfini çıkartabilir. Üstelik 8 kişiye kadar konaklanabilecek apart evlerin kirası günlük 100 - 140 TL arası değişiyor. Denizin çok sıcak olduğu öğle saatlerinde Cennet Cehennem turları yapmak mümkün. Doğanın bu harikasında Astım mağarası da ziyaret edilecek noktalardan sadece birisi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536144/640xauto.jpg)

    Akşam deniz keyfi sonlandığında Taşucu’na gidip yengeç-bira keyfi yaptıktan sonra burada konaklanabilir, üzerine de abartılıp hazır sadece nüfus cüzdanıyla gidiliyorken gemiye atlanıp Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçilebilir. Taşucu’ndan birkaç günlüğüne yapılacak Kıbrıs kaçamağı Mersin tatiline bir de yurt dışı gezisi ekleme fırsatını herkese veriyor.

    Ulaşım halledildikten sonra günlük konaklama için sayısız kişiye kadar 100 - 200 TL arası fiyatlarla her bölgede apart bulmak mümkün. Otellerde de iki kişilik odalar 120 - 350 TL arası değişmekte. Yeme içme oldukça ucuz ve mekanlar son derece kaliteli.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536147/640xauto.jpg)

    Doğu Akdeniz'in incisi Mersin kent merkezi ve Mersin sahil şeridinde gezilecek onlarca destinasyon için Keşfetsene Mersin gezi rehberine göz atılabilir. Alt sayfası şurada: Mersin sahil şeridi gezilecek yerler

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler