Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yurt Dışında Daha Ucuza Tatil İçin 7 Tüyo

    Hepimiz daha fazla tatil yapmak ve Avrupa'dan Asya ve Amerika'ya yurt dışında birçok yeri gezip görmek istiyoruz. Ancak kur farkı ve yüksek giderler nedeniyle çoğu zaman bu bir hayalden öteye geçemiyor. Peki, fazla para harcamadan da yurdumuzun dışında farklı ülkelere seyahat etmenin mümkün olduğunu söylesek?

    1- En önemlisi doğru rotayı seçmek

    Yurt dışında ucuza tatil yapmak söz konusu olduğunda ilk dikkat etmeniz gereken rotanızı iyi belirlemektir. Örneğin İsveç, Finlandiya ve Norveç gibi yüksek yaşam standartlarıyla ünlü ülkelerde genel olarak fiyatlar da yüksek olur. Bu nedenle tatili ucuza getirmek için bu yerlerin dışında kalan Lviv, Odessa ve Belgrad gibi yerlere yönelebilirsiniz. Üstelik buralara vize alma zorunluluğunun bulunmaması önemli bir masraftan daha kurtulmanızı sağlar.

    2- Konaklamaya servet ödemeyin

    Tatil sırasında en fazla para harcanan şeylerden biri de konaklama. Özellikle büyük Avrupa şehirlerinde otel fiyatları yüksek olabiliyor. Ama çözüm çok kolay! Airbnb gibi alternatif sistemler sayesinde hem iyi bir lokasyonda kalabilir hem de bunun için otele ödeyeceğiniz tutarın çok daha azını harcayarak tatilinizi yapabilirsiniz. Konaklamada dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise şehir merkezine yakınlaştıkça fiyatların yükselmesidir. Eğer merkezde olmanız zorunlu değilse, biraz daha uzakta kalarak toplu taşıma araçlarıyla gidip gelebilirsiniz.

    3- Promosyonları yakalayın

    Bu konuda işe kampanyalı uçak biletlerini araştırmakla başlayabilirsiniz. İnternette biraz araştırma yaparak neredeyse her şey için daha uygun fiyatlı bir alternatif veya bir promosyon kodu bulabilirsiniz. Bu iş için özel olarak çalışan siteler olduğu gibi katılmak istediğiniz konser ve etkinliklere özel promosyonlar da olabilir. Bunları şehre gelmeden önce iyi araştırın ve kullanın.

    4- En iyi sezonu seçin

    Bir şehre seyahat etmek için en iyi sezonlar genellikle yaz ayları olarak düşünülse de aslında bu konu çok değişkendir. Örneğin şehirde yaz ayları çok kalabalıksa, bu durum yüksek fiyat olarak geri dönecektir. İzin tarihlerinizi ayarlayabilirseniz, bahar aylarını hatta kış dönemini tercih ederek bütçenizi sarsmadan tatil yapabilirsiniz.

    5- Ücretsiz seçeneklere bakın

    Yurt dışına seyahat ederken ucuz alternatiflerden daha iyi bir şey varsa o da bedava olanlardır. Konaklamadan şehir turlarına birçok şeyi hiç para ödemeden halledebilirsiniz. İyi ama bu bedava şeyler nasıl olur, nereden bulunur? Örneğin konaklama için Couchsurfing bu konuda en ünlülerden biri. Siteye üye olarak misafirlere ücretsiz olarak evini açan kullanıcılardan birinde kalabilirsiniz. Yine genellikle Avrupa başkentlerinde yaygın olan bir diğer uygulama ise bedava şehir turları. Bu turlara katılarak hem seyahat ettiğiniz şehri yerel bir rehber eşliğinde gezebilir hem de cebinizden hiç para çıkmadan farklı yerleri görebilirsiniz.

    6- Euro kullanmayan ülkeleri tercih edin

    Gideceğiniz ülkede kullanılan para birimi de tatilde harcamalarınızı doğrudan etkileyecektir. Bunun için öncelikle euro kullanmayan ülkelere bir göz atın ve eğer bunlar arasında gidebileceğiniz yer yoksa diğerlerini tercih edin. Genel olarak yaşamın ucuz ve giderlerin az olduğu Tayland ve Ukrayna gibi ülkeler bu konuda doğru birer seçim olabilir. Eğer biraz uzaklaşıp daha sıcak bir yerde tatil yapmak isterseniz, Kıbrıs gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

    7- Karşılaştırma yapın

    Seyahat ederken ekonomi yapmanın belki de en önemli kuralı her zaman karşılaştırma yapmak. İster uçak bileti satın alıyor olun isterseniz hediyelik bir eşya önce mutlaka daha uygun fiyatlı farklı seçenekleri arayın. Eğer bulamazsanız, son çare olarak daha pahalı olanı satın alabilirsiniz ancak bunu yapmadan önce yeterince karşılaştırma yaptığınızdan emin olmayı unutmayın.

    Kaynak: Enuygun.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler