Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yoldan Çıkartan Rotalar ile Bodrum'a Yolculuk

    İstanbul'dan Bodrum'a kadar tarihi dokulardan geçerek yolculuk etmeye karar verdik! Şehir şehir gezip, var olduğunu sadece bildiğimiz yerleri içinden geçerek keşfettik.

    Bandırma Arkeoloji Müzesi

    2003 yılından beri ziyarete açık halde olan Bandırma Müzesi, 4500 metrekarelik bir alana sahip. Eski Tunç Çağı'ndan 20.yy başlarına dek çeşitli dönemlere ait 1149 eser bulunuyor. Burada yer alan eserlerin çoğunluğunu Daskyleion ören yeri ve Kyzikos antik kent kazılarından elde edilmiş. Kyzikos kenti Bandırma'ya 20 km uzakta bulunan Erdek yakınlarında yer alıyor. Hadrianus tapınağı, Kyzikos amfitaetrı, Altıköşe kuleler, Kirazlı Yayla Manastırı başlıca kalıntılar arasında. Daskyleion, Bandırma'ya 20 km uzaklıkta. İÖ 2.Binyılın sonlarına uzanıyor. Frigler, Lidyalılar'dan sonra İÖ 5-4.yy Daskyleion Persler'in egemenliğine girmiş bir genel valilik merkezi imiş. Büyük İskender'in ordusunu yakıp yıktığı kent, Roma ve Bizans dönemlerinde bir üst olarak kullanılmış. Bu döneme ait birçok tarihi esere sahip.

    Thyateria Antik Kenti

    Akhisar'ın tam merkezinde yer alıyor Thyateria Antik Kenti. Kent, Lydia Devleti'nin ve Pergamon Krallığı'nın en önemli yerleşimlerinden biri. Tarihi çok eskilere dayanıyor...

    Niobe

    Niobe, Manisa'nın güneyindeki Spil Dağı'nın mekan olduğu bir efsanedir. Yunan mitolojisine göre, Tantalus'un kızı olan Niobe Manisa'da dünyaya gelmiş.Tanrıça Leto ile çocukluğu bu yörede geçer. Daha sonra Thebai Kralı ile evlenir. Niobe'nin 7 kızı,7 oğlu olur. Çocukluk arkadaşı ve Zeus'un eşi Leto'nun ise Apollon ve Artemis olarak 2 çocuğu doğar. Niobe çocuklarının sayısı ile övünerek Leto'yu öfkelendirir. Onun isteği ile oğulları Apollo, kızları Artemis tarafından öldürülür. Niobe çocukların ceseti başında günlerce ağlar. Bunun sonucunda Zeus, Niobe'nin acısını sonlandırmak için onu Spil Dağı'nın eteklerinde taş haline getirir. Göz çukuru şeklindeki girintilerden bazen su damlası akar.. Halk arsında burası Ağlayan Kaya olarak bilinir.

    Metropolis

    Metropolis'in ilk yerleşimi, günümüzden 5000 yıl önce Erken Tunç Çağında kurulmuştur. Helenler'e ait yerleşim İÖ 9.yy dan sonra akropolis üzerinde kurulmuş fakat kent asıl gelişimini İÖ 3.yy göstermiştir. Pregamon Krallığı'nın himayesinde hızla büyümüş ,tiyatro, stoa gibi anıtsal yapılarla donanmıştır.
    Roma döneminde de önemini korumuştur. Metropolis, ''Ana Tanrıça Kenti'' anlamına gelir.

    Şirince

    Şirince'de bilinen en eski yapı, Helenistik Dönem'den bir kuledir. Bu kule, Bizans döneminden kalma bir yapı. Yörede manastır olarak bilinir.

    Şirince Köyü'nde iki Rum Kilisesi bulunuyor. Eskiden incir üretimi ile ünlü 1800 kişilik bir Rum Kasabası imiş. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Rumlar'ın ayrıldığı bu köye Türkler yerleştirilmiş. Şarap Kokan sokakları, Rum evleri ile gidilip görülmesi gereken bir yer...

    Ephesos Antik Kenti

    Kuruluşu İÖ 6000 yıllarına dayanan Efes, Antik Çağ'ın altın şehri imiş. Roma'nın Küçük Asya'nın başkenti, erken Hristiyanlık döneminin ise dini merkezi. Türkiye 'de Antik kentlerin en öenmlilerinden biridir. Kent Hz. Meryem'in son zamanlarını geçirdiği St.Paulus'un bir kaç kez ziyaret ettiği St.Jean'ın İncil'İn yazdığı yer olarak Hristiyanlarca bir hac merkezi olarak görülmekte.

    Euromos

    Milas'a uzaklığı 12 kilometre olan Euromos, görkemli sutunlara sahip bir Zeus Lepsynos Tapınağı, batı Anadolu'nun ayakta kalan en önemli tapınağıdır. Bunun haricinde tiyatro kalıntıları, surlar, mezarlar, lahitler görülmektedir.

    Bodrum Kalesi

    Bodrum Kalesi Rodoslu Aziz Jean Şövalyeleri tarafından 15.yy başında yapılmış. İki koyun tam ortasında yapılan kale Bodrum'un her tarafından görülebiliyor. Kale iç içe surlardan oluşturulmuş üç surdan oluşuyor. Beş kulesi mevcut ve bir de gotik tarza sahip bir kilisesi bulunuyor. Kanuni Dönemi'nde kilise camiye çevrilmiş ve hamam eklenmiş.

    Halikarnas Mozolesi

    Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri sayılmakta olan anıtmezarın bulunduğu yer olarak da dünyaca ünlüdür Bodrum! Mausolos İÖ 353 te ölünce tahta çıkan karısı Artemisia'nın ilk işi, kocasının adını sonsuza dek yaşatacak bir anıtmezar yaptırmak olmuş. Hikayeyi yerinde dinlemenizi ve mutlaka gitmenizi öneriyoruz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler