Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    ‘Yılan Adam’ Vava Suresh’in Hikayesi

    "Yılanları kurtarmak benim mesleğim değil, benim her şeyim” diyor Suresh.

    41 yaşında ve Kerala’nın Sreekaryam- Thiruvananthapuram bölgesinde oturan bir vatandaş Suresh. Fakat insanlar onu kendi gerçek adıyla değil, bu zamana kadar kurtardığı 50,000’den fazla sayıda yılan sayesinde, Vava Suresh, yani Bebek Suresh olarak tanıyor.

    İnternette gezdiğiniz zaman Vava Suresh’in çeşitli şekillerde yakaladığı yılanlarla ilgili pek çok videoya denk gelmeniz mümkün. Bu 10. sınıf mezunu adam kendi bölgesinde yılanları korumaya önem veren kişilerden biri ve son 27 yıldır kendini bu sürüngenleri korumaya adamış.

    Suresh 12 yaşındayken yılanlara hayranlık duymaya başladığını söylüyor ve o yaştaki tutkusunun şu anda mesleği olduğuna kendisi de oldukça şaşırıyor.

    “Son 27 yıldır yılanları yakalamak ve onları kendi yaşam ortamlarına güvenli bir şekilde götürmek hayatımın tek amacı oldu” diyor.

    Suresh’in bir günü evinde yılan bulan bir ev sahibinin kendisini aramasıyla başlıyor. Bazen bu telefonlar bölgenin diğer ucundan bile gelebiliyor. Bu iş için belirli bir ücret almadığını, insanlar kendisine ne ücret verirse kabul ettiğini söylüyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541472/640xauto.jpg)

    “İnsanların evine yılanı kurtarmaya gittiğimde %90 ücret almıyorum. Çünkü beni çağıran insanlar genelde yoksul oluyor. Onlardan nasıl para isterim ki?” diyor Suresh.

    “Yılanlar sadece yoksul insanların evine girer. Hiç zengin bir kişinin evini yılanların bastığını duydunuz mu?”

    Rotary Kulübü ve Lions Kulübü gibi sivil toplum kuruluşları sıkça para yardımı sağlıyor. Suresh ayrıca hem arkadaşlarından hem de yurtdışındaki destekçilerinden para yardımı aldığını söylüyor.

    Devletin desteğini ise pek alamamış, fakat kendisine bir iş teklifi götürülmüş.

    “En düşük günlük ücretle, geçici olarak benimle çalışmayı teklif ettiler. Kendi çalışma alanımı kısıtlayacağı ve ücreti düşük olduğu için bu teklifi kabul etmedim” diyor.

    Yılanlar 3701 defa Suresh’i ısırmış ve bir kaç kere de hastaneye yatmak zorunda kalmış. Suresh’in ailesi kendisine farklı bir kariyer yolu çizmesi için tavsiyelerde bulunsa da, pek işe yaramamış, aksine 10 defa acile kaldırılmak Suresh’i daha da motive etmiş.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541478/640xauto.jpg)

    Thiruvanathapuram Hayvanat Bahçesi'nde veteriner olan Dr. Jacob Alexander her zaman Suresh için gerekli olabilecek panzehir bulundurduğunu söyledi.

    Yılanları kurtarmadığı zaman bile meşgul olan Suresh, şunları söyledi:

    “Yılanları kurtarmadığım zaman özellikle okullarda ve kurumlarda yılanlar ve zehirleri ile ilgili dersler veriyorum. Aslında 365 gün çalıştığım söylenebilir.”

    Yardımcı olduğu insanlarla ilgili Suresh’in tek bir şikayeti var: insanların yılanlardan korkması ve hepsini ölümcül sanmaları.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541481/640xauto.jpg)

    “İster Ayurveda ister Alopati olsun, yılanların zehrinin hayat kurtaran ilaçların yapımında önemli bir araç olduğu pek çok kez kanıtlandı. Hala yılanların ölümcül hayvanlar olduğunu ve zehirli olduğunu düşünenleri görmek çok üzücü.”

    Suresh hayatının sonuna kadar bu alanda çalışmaya devam edeceğini ve aldığı ödüllerle ya da kurtardığı yılanlarla ilgili sayıları önemsemediğini belirtiyor.

    “İnsanlar Hindistan’da Nat Geo ya da Discovery belgesel kanalları ile ilgilenmeden çok daha önce ben bu işe başladım. Açık söylemek gerekirse ödüller ile pek ilgilenmiyorum” diyor.

    Kaynak

    Bu da var: Göbek Adı Macera Olan Dünyanın En Korkusuz Adamı: Bear Grylls!

    **

    **

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler