Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yeniden Göç

    Bilimciler Atlas Okyanusu’ndaki balık türlerinin kış sıcaklıklarındaki değişimden etkilendiğini keşfetti. Artan kış sıcaklıkları geniş alanlarla yayılım sergileyen lüfer benzeri balıkların mevsimsel göçlerini etkileyebilir.

    Yazı ve fotoğraf: Mert Gökalp

    Bilimciler Atlas Okyanusu’ndaki balık türlerinin miktar ve dağılımlarının kış sıcaklıklarındaki değişimden etkilendiğini keşfetti. Bu durum, balıkçılığa da dramatik şekilde yansıyabilir. Rutgers Üniversitesi araştırmacıları Malin L. Pinsky ve James W. Morley, Amerika’nın doğu sahillerindeki Cape Hatteras ve Florida arasındaki bölgede yapılan yirmi altı senelik trol verisinden yararlanarak toplamda yetmiş üç balık türünü analiz edip bu analizleri yirmi üç ticari balık türünü kapsayan av miktarlarıyla karşılaştırdı.

    Mevsim normallerinden sıcak seyreden kışların ardından araştırmanın güney sahasındaki türler, kuzeye doğru daha fazla yol kat etti. Türlerin yüzde otuzunun miktarında kayda değer değişim tespit edildi. Araştırmanın kuzey sahasındaysa sıcak-su türlerinin miktarının arttığı, soğuk-su türlerinin miktarının azaldığı görüldü. Artan kış sıcaklıkları geniş alanlarla yayılım sergileyen lüfer benzeri balıkların mevsimsel göçlerini etkileyebilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler