Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yakutsk

    Yeryüzünün En Soğuk Şehri Kabul edelim çoğu insan, güneş ışığını hissedebilecekleri sıcak yerlere seyahat etmeyi tercih ederler.

    Genel Bilgiler

    Yeryüzünün En Soğuk Şehri

    Kabul edelim çoğu insan, güneş ışığını hissedebilecekleri sıcak yerlere seyahat etmeyi tercih ederler. Fakat Yakutsk gibi yerlere de talep olmalı diye düşünüyoruz. İklim grafiğine bir baktığımızda ocak ayında sıcaklığın -35ºC (-31ºF) olduğunu görebiliriz. Eğer termometre bu değerin de altına düştüğünde büyük bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Ayrıca hatırlatmak isteriz ki, bahsettiğimiz değer, buradaki en yüksek sıcaklığı gösteriyor!

    Yakutsk hakkında ilginç bir bilgi ister misiniz? Bölgesinin yüzde 18’ini oluşturan ve boyutu yaklaşık Hindistan kadar olan Yakutsk, özerk Sakha (Yakutia) Cumhuriyeti’nin başkenti. Yani yenilikçi bir şehir olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Ancak Lena Nehri Liman Kenti'ni kışın ziyaret etmek için yeterli sebepler olduğuna emin değiliz. Buraya kışın yolunuz düştüğünde nehir donmuş olacak, havaalanı kapalı olacak ve siz bu zamanda kendinizi dünyanın en ıssız ve uzak yerinde hissedeceksiniz.

    Eğer buraya yazın gelirseniz her şey kasvetli görünmeyecek, bu da sizi bir Rusya şehrinden ziyade Asya’da hissettirecek. Burada ziyaret edebileceğiniz en ilginç yerlerden biri, dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış, Buzul Çağı temalı eserleri görebileceğiniz, Mammoth Müzesi. Aynı şekilde Milli Sanat Müzesi de oldukça ilginç. Müzenin dışındaki devasa Sovyet heykelleri, örneğin Lenin heykeli ve eski kasaba buraya ayrı bir çekicilik katıyor. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Lena Pillars’a (Aynı isimli nehir boyunca bulunan doğal oluşum kayalar) ulaşmanın en kolay yolu da Yakutsk’dan geçiyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler