Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yakında Araba Kullanacak Yolun Kalmayacağı Yaya Dostu 7 Şehir!

    Bazı şehirlerde taşıtlar için sürekli yeni yollar planlanırken, bazı şehirler ise yayaların alanlarını genişletmek için çalışıyor. İşte o şehirler...

    Madrid

    İspanya'nın başkentinde son yıllarda müthiş bir yayalaştırma projesi izliyor. "Arabasız alan" konsepti ile daha önceden birçok ana merkez yayalaştırılırken, bu ay da birçok ara sokak tamamen yayalara bırakıldı.

    Paris

    Geçtiğimiz yıl yapılan ölçümlerde hava kirliliğinin çok yüksek rakamlara ulaştığı ortaya çıktıktan sonra Paris sokaklarında yayalaştırma projelesi hızla hayata geçmeye başladı. Bu yılın ilk ölçümlerinde ise geçtiğimiz yıla oranla %30 daha temiz bir hava sağlandığı açıklandı.

    Siçuan

    Çin Halk Cumhuriyeti şehirlerinden Siçuan da, yayalaştırma projeleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Chicago'lu iki tasarımcıya teslim edilen proje, bir pilot şehir özelliğine sahip ve tamamen araçsız bir düzen planlanıyor. Amaç daha temiz ve yaya dostu bir şehir olmak.

    Hamburg

    Hamburg, 20 yıl sonrasında tamamlanacak bir "yeşil şehir" projesini hayata geçirdi. Amaç, şehirdeki bütün parkları birbirleri ile bağlayarak, şehrin her yerinde, her noktasında yürümeye ve bisiklet sürmeye imkan tanımak.

    Helsinki

    Finlandiya'nın başkenti Helskinki, önümüzdeki on yıllık dönemde şehrin nüfusunun artacağını anladığı araştırma sonuçlarından sonra şehri yaya dostu bir şehir haline getirmek için pek çok proje hayata geçirdi.

    Milano

    İtalya'nın moda başkenti de gittikçe artan hava kirliliğine karşı önlemlerini sıkılaştırdı. Araçların şehir merkezlerine girişi yasaklanırken, araç sahibi olan ve aracını evde bırakanlar ücretsiz toplu taşıma kullanma imkanına erişebiliyor.

    Kopenhag

    40 yıl önce başlayan projeler meyvelerini yeni yeni veriyor. Kopenhag mükemmel yaya dostu bir şehir haline gelmeye başladı. Şehirde, ABD'nin en çok bisiklet kullanan Portland şehrinden bile 9 kat fazla bisiklet kullanan insan sayısına erişildi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler