Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Xian

    Çin’in Ebedi Şehri Xi'an, Pekin veya Şangay gibi sıradan bir isim değil, Çin seyahatinizi planlamaya başlayana kadar asla rastlayamazsınız.

    Genel Bilgiler

    Çin’in Ebedi Şehri

    Xi'an, Pekin veya Şangay gibi sıradan bir isim değil, Çin seyahatinizi planlamaya başlayana kadar asla rastlayamazsınız. Bu şehrin adı batılı barış (Western Peace) anlamına geliyor. Büyük olasılıkla daha önce duymuş olduğunuz bir şeye ev sahipliği yapıyor: Terracotta Ordusu. Xi’an, 3000 yıl geriye dayanan Çin’in en eski şehirlerinden biri, 13 hanedana ve 70 üzeri imparatorluğa ev sahipliği yapmış. Bu, Çin uygarlığının beşiği olarak görülmekte ve Zhou, Qin, Han ve Tang gibi hanedanlara başkentlik yapmış. Terracotta ordusu, Çin’in ilk imparatoru Qin Shi Huang’ın ordusunu betimleyen heykellerden muazzam bir dizi.

    Burası şehrin dışında ve imparatorun kabrinin yakınında bulunan, yürüyüş için güzel bir yer. Ancak Xi’an şehrinin kendisi de keşfedilmeye değer. Görkemli surları dünyanın en büyüklerinden. Etrafında yürünebilir veya bisiklete binilebilir. Etkileyici Çan Kulesi’nin korunan alanının ortasında yer alıyor. Çevresinde birçok tarihi yer, pagoda, tapınak ve kuleler var. Pazar alanı kentin Müslüman semti, Ulu Camii de burada ve hediyelik eşya almak için ve Yangrou Paomo (İçinde pide ekmeği ile kuzu çorbası) gibi muhteşem yerli yiyecekler denemek için güzel bir yer.

    Önemli Bilgiler

    • Xi’an Çin’in Shaanxi bölgesinde yer alıyor.
    • Nüfusu 7.118.005.
    • Rakımı 385 m.
    • Ulaşımı sağlayan en uygun havaalanı XIY (Xianyang,Xi An).
    • Para birimi Çin Yuan Renminbi.
      Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler