Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Xiamen

    Adalar Şehri Xiamen (önceden Amoy olarak bilinirdi), Çin’in Fujian Ilin'nde 3,5 milyon nüfusa sahip bir şehir, Tayvan Boğazı’nda yer alıyor ve sadece birkaç kilometre uzağında, Çin Cumhuriyeti’nin (Tayvan) anakarası üzerinde bulunan son kalelerinden birisi yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Adalar Şehri

    Xiamen (önceden Amoy olarak bilinirdi), Çin’in Fujian Ilin'nde 3,5 milyon nüfusa sahip bir şehir, Tayvan Boğazı’nda yer alıyor ve sadece birkaç kilometre uzağında, Çin Cumhuriyeti’nin (Tayvan) anakarası üzerinde bulunan son kalelerinden birisi yer alıyor.

    Şehrin büyük bir kısmı ada üzerine kurulmuş. Xiamen, uzun bir tarihe sahip ve tarihinin uzun yılları boyunca önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermiş. Çin ve batılı ülkeler arasındaki eşit olmayan anlaşmaların yürürlüğe girmesinden sonra Xiamen’in kapıları batılı güçlere açılmış. Bunun kalıntıları günümüzde en iyi limanın karşısındaki küçük ada Gulang Yu’da görülebilir. Bu onların kendilerine yerleşke haline getirdikleri yer ve günümüzde bunun kanıtı olan birçok sömürge köşkü burada durmakta.

    Tarihi mekanların yanı sıra, araba kullanımına kapalı olan bu ada, küçük ve ucuz taze deniz ürünleri satan restoranlarla doldurulmuş ve bununla birlikte birçok hediyelik dükkanlar bulunuyor. Dağlık bölgelerden baktığımızda güzel manzaralarla karşılaşıyoruz. Diğer turistik yerlerden biriyse bolca yeşilliğe ve güzel bir göle sahip olan Xiamen Üniversitesi Kampüsü. Bunun yanında, duvarlarında görünen resimleriyle, yabancılara ve üst düzey yetkilileri misafirlik eden Nanputuo Tapınağı gerçekten görülmeye değer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler