Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Winston Churchill'in Gizli Yeraltı Sığınağı Ziyaretçilere Açılıyor

    Ziyaretçiler, Londra'nın gizli kalmış bir yönünü görme fırsatı yakalayacaklar ve zamanında bu saklı yerlerde kalmış olan insanların inanılmaz hikayelerini keşfedebilecekler.

    II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın Almanya tarafından 7 Eylül 1940 ile 16 Mayıs 1941 tarihleri arasında aralıksız bombalandığı dönemde Winston Churchill'in içindeki gizli bir depoda kaldığı, günümüzde kullanılmayan metro istasyonu gelecek ay Londra metrosundaki diğer başka metro istasyonlarıyla birlikte ziyarete açılacak.

    Mayfair'deki Down Caddesi'ndeki metro istasyonu 1907-1932 tarihleri arasında faaldi, ama 2. Dünya Savaşı sırasında bomba geçirmez bir saklanma noktası olarak kullanıldı. Artık ziyaretçiler Londra Ulaşım Müzesinin 'Saklı Londra' projesi kapsamında bu metro istasyonunun terkedilmiş peronlarında gezinti yapabilecekler.

    Down Street istasyonuyla beraber, Euston istasyonundaki "Saklı Tüneller" ve Clapham South istasyonundaki yeraltı sığınağı da, bu gizli hazineleri görmek isteyen ziyaretçiler için açık olacak. Londra Ulaşım Müzesinden Chris Nix proje hakkında şunları söylüyor:

    "Ziyaretçilerimiz Londra'nın gizli kalmış bir yönünü görme fırsatı yakalayacaklar ve zamanında bu saklı yerlerde kalmış olan insanların inanılmaz hikayelerini keşfedebilecekler."

    Londra metrosunun St James' Parkı yakınlarındaki 55 Broadway eski yönetim merkezi ve The Art Decoheski binası da proje kapsamında ziyarete açık olacak.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler