Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Viyana

    Görkemli İmparatorluk Anıtsal saraylar ve tarihi yerlerle dolu bir şehir Klasik kaçırılmaması gereken yerler; İmparatorluk Sarayı, Belvedere Sarayı ve Schonnbrunn Sarayı’nın yanısıra Stephansdom ve Museumsquartier Daha derine inip Zentralfriedhof veya Merkez Mezarlığı gibi diğer ilginç yerler bulabilirsiniz Viyana harika bir yer!

    Genel Bilgiler

    Görkemli İmparatorluk

    • Anıtsal saraylar ve tarihi yerlerle dolu bir şehir
    • Klasik kaçırılmaması gereken yerler; İmparatorluk Sarayı, Belvedere Sarayı ve Schonnbrunn Sarayı’nın yanısıra Stephansdom ve Museumsquartier
    • Daha derine inip Zentralfriedhof veya Merkez Mezarlığı gibi diğer ilginç yerler bulabilirsiniz

    Viyana harika bir yer! Avusturya'nın başkenti (ve 1,7 milyonluk nüfusu ile açık ara en büyük şehri) olan, Habsburg hanedanına yüzyıllar boyunca ev sahipliği yapan şehir sadece anıtsal saraylar ve tarihi yerlerden oluşan bir yer değil aynı zamanda günümüzün en keyifli yaşanacak şehirlerinden biri.Viyana'nın tarihi merkezi, bir UNESCO Dünya Mirası alanı.

    Şehirde, aralarından seçim yapmanız gereken yaklaşık 30 kale ve 150 saray bulunduğu için günler boyunca görülmesi gereken yerleri gezebileceğiniz son derece açık. Viyana epey büyük bir şehir olduğu için önceden bir haritaya bakıp plan yapmalısınız. Kaçırılmaması gereken yerler İmparatorluk Sarayı, Belvedere Sarayı ve Schonnbrunn Sarayı’nın yanı sıra Stephansdom ve Museumsquartier’dir ama daha derine inmelisiniz. Standart turistik güzergâh dışına çıkarsanız Zentralfriedhof ya da Beethoven, Schubert ve Brahms gibi isimlerin mezarlarının bulunduğu Merkez Mezarlığı gibi diğer büyüleyici yerleri keşfedebilirsiniz. Genellikle göz ardı edilen ilgi çekici yerlerden biri de, dünyanın en eski askeri müzesi olan Askeri Tarih Müzesi’dir. Burada Arşidük Franz Ferdinand suikaste uğradığı araba ile 2. Dünya Savaşı’nın Avusturya’nın gözünden görmenizi sağlayacak pek çok diğer şey bulunuyor.

    Yani daha önce dediğimiz gibi, yapacak çok şey var! Viyana’nın kafe kültürü ve gece hayatını kaçırmak da olmaz. Gece hayatı çok çeşitlidir; şehrin şık atmosferiyle büyük bir uyum içindeki mekânlardan lüks lounge barlara ve dünya standartlarında hem ana akım hem de alternatif kulüplere uzanan pek çok seçenek var.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler