Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Vientiane

    Laos'un Uykulu Kapitali Vientiane, Laos’un hem başkenti hem de en büyük şehridir.

    Genel Bilgiler

    Laos'un Uykulu Kapitali

    Vientiane, Laos’un hem başkenti hem de en büyük şehridir. Mekong Nehri kyısında yer alan şehir, insanı kesinlikle uykulu hissettiriyor. Yolu buralara düşmüş olan herkes, bu düşünceyi teyit edecektir. Şehrin nüfusu 750 bindir. Ancak etrafında gezindiğiniz zaman küçük bir şehir keşfediyorum düşüncesi için kendinizi bağışlamak isteyeceksiniz.

    Şehri gözümüzde bir canlandıralım; menderesli Mekong Nehri'nde süzülen küçük balıkçı tekneleri, bisikleti ile çarşı içinden geçen kadın, tapınağa doğru yol almış bir Budist keşiş.. Aynı zamanda şehir içinde dolaşırken karşınıza çıkan uzun bir Budist mezarı (stupa), yıkılmak üzere olan bir Fransız konağı ve bunların etrafını sarmış başı boş şekilde büyüyen bitkiler.. İşte bu Vientiane’nin ta kendisi. Burada her şey rahat bir tempoda ilerler.

    Vientiane’de gezilecek turistik yerlerin başında, kategorilere ayrılmış olan tapınak, Budist mezarları ve sömürge dönemi izlerini taşıyan yapılar gelmektedir. Kategorinin en eski yapısı, Pha That Luang stupasıdır (Budist mezarıdır). Bu stupa yani Budist mezarı, ülkenin ulusal sembolüdür ve önemli bir dini anıtıdır. Diğer önemli gezilecek yerler, eski Budist tapınakları olan, Ho Phra Keo ve Wat Si Muang ile hem tapınak hem müze olan Wat Si Saket mekanları.

    Oldukça kompakt bir şehir olan Vientiane’de her yerde gelişigüzel dağılmış olan tarihi mekan ya da müzelere rastlanabilir. Ama bunlardan en önemlisi, Lao Ulusal Müzesi’dir. Müze, 1925 yılında Fransız valinin ikamet etmesi için inşa edilmiş binaya ev sahipliği etmektedir. Vientiane, gerçekten hoş bir yer. Dahası Laos insanları oldukça misafirperver. Ancak kitle turizminin henüz köklü olmadığı bu şehirde, yeterince vaktiniz yoksa birkaç günden fazla durmak istemeyebilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler