Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Venedik

    Adriyatik’in Kraliçesi Venedik, kuzeydoğu İtalya’da bulunan, sadece küçük bir kara parçası tarafından Adriyatik Denizi’nden ayrılan Venedik Lagünü’nde 118 ada üzerine kurulmuş bir şehirdir.

    Genel Bilgiler

    Adriyatik’in Kraliçesi

    Venedik, kuzeydoğu İtalya’da bulunan, sadece küçük bir kara parçası tarafından Adriyatik Denizi’nden ayrılan Venedik Lagünü’nde 118 ada üzerine kurulmuş bir şehirdir. Su üzerinde bulunan, 400 köprü ve 160 kanal ile bağlanan bu şehir, sık sık dünyanın en güzel kenti olarak adlandırılır ve şehrin tamamı UNESCO tarafından Dünya Mirası alanı ilan edilmiştir.

    Venedik’in nasıl ve ne zaman kurulduğu tartışmaya açık olmakla birlikte, ilk kilisesinin yapıldığı tarih olan 5. yüzyılda kurulduğu kabul edilir. Bizans egemenliği altında geçen bir dönemin ardından, 9 ve 12. yüzyıl arasındaki dönemde Venedik, belli ki Adriyatik’teki güçlü konumunun da yardımıyla gelişti ve başka yerleri fethederek bir şehir devletine dönüştü. Müslüman dünya ile artan ticaret ve Bizans İmparatorluğu, 1200'lerde dünyanın en zengin şehri haline gelmesini sağladı. Ardından çeşitli nedenlerden dolayı bir düşüş dönemine girildi, Napolyon ve Avusturyalılar arasında el değiştirdikten sonra şehir nispeten daha yakın tarihte, 1866’da İtalya’nın bir parçası haline geldi.

    Venedik'in tarihi mekânlara iyi korunmuştur, örneğin İkinci Dünya Savaşı sırasında pek hasar görmemiştir. Geçtiğimiz yüzyıllar içinde çok şey değişmemiştir. Bu nedenle şehir günümüzde tamamen turistik bir yer olmasına rağmen, romantik cazibesini koruyor.

    Dünyada illa ki görülmesi gereken bir yer varsa, işte burasıdır. Turunuza San Marco meydanından başlayın, oradan Rialto Köprüsü’ne uzanın ve son olarak da şehrin etrafını dolaşın. Köprüleri hayranlıkla izleyebilir ve belki de Büyük Kanal’da bir gondol turu atabilirsiniz. Her şeyden önemlisi; hayal gücünüzü kullanın ve kalabalıkların keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler