Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Varanasi

    Ganj Nehri'ne İnen Merdiven ve Karaborsacılar Uzun bir hikayesi olan bu şehri çok çok kısa keselim: Hindistan'a gezi planlamaya başladığınızda, büyük olasılıkla aklınızda ya burası ya da Tac Mahal vardı.

    Genel Bilgiler

    Ganj Nehri'ne İnen Merdiven ve Karaborsacılar

    Uzun bir hikayesi olan bu şehri çok çok kısa keselim: Hindistan'a gezi planlamaya başladığınızda, büyük olasılıkla aklınızda ya burası ya da Tac Mahal vardı. Bazen Benares veya Kashi diye anılan Varanasi şehri, Kuzey Hindistan'da bulunan, Hinduizm'in Kutsal Yedi Mekanı'ndan biri. Renkli sahneleri göreceğiniz kentte, hacıları Ganj Nehri'ne inen merdivenlerde (Ghats) veya dünyaca ünlü Ganj Nehri'nde yıkanarak günah çıkarırken rastlayabilirsiniz. Eğer Hindistan'a yolunuz düşerse, buralara gitmek için içinizde bir dürtü oluşmaması imkansız. Ancak dikkat edin. Çünkü altyapısızlık, kaos, kir, halka açık ölü yakma ve cenaze törenleri gibi bazı şok edici manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

    Varanasi, en az bir ya da iki kötü senaryoyla karşılaşmadan, kolayca geçip gidebileceğiniz bir şehir değil. Aslında Ganj Nehri'ne inen merdivenleri ve şehrin içine doğru uzanan dar geçitleri keşfederken çok heyecanlanacaksınız. Eğer kendi güvenliğinizi sağlayarak bu yola çıkarsanız, buna değeceğine emin olabilirsiniz. Üstelik Ganj Nehri'ne inen merdivenleri keşfederken (Dashashwamedh, en önemli olanı), dar geçitlerde kaybolabilirsiniz. Ayrıca Ganj'da bot turuna çıkabilirsiniz. Kutsal sularda yıkanmak da bir seçenek tabii ki. Ancak bulaşıcı hastalıklardan dolayı bunu pek tavsiye etmiyoruz.

    Not: Varanasi, Hindistan turu için iyi bir giriş yeri değil. Onun yerine Mumbai, Delhi veya Pune'ı deneyin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler