Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uzun süreli vize almak için 6 süper taktik

    Yurt dışında pek çok ülkeyi ziyaret edebilmek için gerekli olan belgelerin başında vize geliyor. Bu arada toplanan çok sayıda evrak, ödemek zorunda kalınan yüksek vize ücretleri ve beklenen kuyruklar gibi nedenlerle pek çok kişi vizesinin mümkün olduğunca uzun bir dönemi kapsamasını istiyor. Peki, bunun için yani daha uzun süreli vize alabilmek için neler yapabilirsiniz dersiniz?

    1- Başvuru yaptığınız ülkeye dikkat!

    Schengen sistemi sayesinde vizenizi farklı bir ülkeden almış olsanız da vizenin geçerli olduğu ülkelere giriş çıkış yapabilirsiniz. Ancak yine de vizenizi ilk giriş yapacağınız ülkeden almanız gelecekte herhangi bir sorun yaşama riskinizi azaltarak sonraki başvurularınızda uzun süreli vize alma şansınızı arttıracaktır.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550571/640xauto.jpg)

    2- Belgelerinizi eksiksiz bir şekilde hazırlayın

    Vize başvurularının reddedilme nedenleri arasında ilk sırayı eksik veya hatalı evraklar alıyor. Başvuru yapmadan önce konsolosluktan veya aracı kuruluşlardan vize başvurusunda istenen evrakların tamamını öğrenerek hazırlayın. Evrakların tarih ve kaşelerinin de başvuru döneminde güncel olduğuna mutlaka emin olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550577/640xauto.jpg)

    3- Hesabınızda yeterli para bulundurun

    Sorun yaşamadan vize alabilmek için gerekli olan ortalama tutarı konsolosluktan veya aracı kuruluşlardan öğrenerek birkaç ay öncesinden hesabınızda hazır bulundurmaya çalışın. Eğer ev tapusu gibi evrakları başvuru sırasında sunmayı düşünüyorsanız, bu belgeleri de başvurudan önce alarak fotokopileri ile birlikte yanınızda götürmeyi unutmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550583/640xauto.jpg)

    4- Otel ve uçak rezervasyonlarınızı yaptırın

    Eğer yakın dönemde birden fazla yurt dışı seyahati planlıyorsanız, her bir seyahat için otel ve uçak rezervasyonlarınızı yaptırarak belgelerini başvuru evrakları arasına ekleyin. Başvuru sırasında konsolosluğa İngilizce olarak veya başvuru yaptığınız ülkenin dilinde kısa bir mektup yazarak durumu açıklayabilir ve daha uzun süreli bir vize alabilmek için şansınızı deneyebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550595/640xauto.jpg)

    5- Aynı ülkeye başvurun

    Önceden başvurarak vizenizi sorusuz bir şekilde aldığınız ülkeye yapacağınız bir sonraki başvuru ile daha uzun süreli vize alabilirsiniz. Örneğin ilk başvurunuzda 3 aylık, bir sonraki başvurunuzda 6 aylık veya 1 yıllık vize alabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550604/640xauto.jpg)

    6- Fuar ve etkinlik davetiyelerini ekleyin

    Yakın zamanda ülkede düzenlenecek fuar veya konser gibi etkinliklere ait davetiyeleri başvuru evraklarınızın arasına eklemeniz daha uzun bir vizeye sahip olmanızı sağlayabilir. Bunu yaparken yine aynı dönemi kapsayan otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızı da başvuru evrakları arasına eklemeniz elbette şansınızı arttıracaktır.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550610/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler