Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uzun Süreli Uçuşlarda Rahat Etmek İçin 8 Öneri

    Uçaklar her ne kadar uzak mesafeleri yaklaştırarak yolculuk süresini hiç olmadığı kadar kısaltsa da özellikle okyanus ötesine yapılan seyahatler tahmin ettiğinizden daha uzun sürebilir. İşte böyle bir durumda yani uzun süreli uçuşlarda bu 8 maddeye dikkat ederek çok daha rahat ve keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

    1- Geniş koltukları seçin

    Uzun süreli bir uçuşta rahat etmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri daha rahat ve geniş koltukların bulunduğu business sınıfını tercih etmektir. Bunun için yeterli bütçeniz yoksa, uçakta diğerlerine göre daha fazla alan sağlayan acil çıkış kapılarında bulunan koltukları seçebilirsiniz. Ancak bu koltuklar genellikle manzarayı izleme şansı vermez. Eğer pencere kenarında oturursanız sık sık ayağa kalkan diğer yolculara yer vermenize de gerek kalmayacaktır.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535373/640xauto.jpg)

    2- Yiyecek bir şeyler alın

    Uzun uçuşlarda genellikle yemek verilse de aralarda karnınız acıkabilir. Bu gibi durumlar için önceden önleminizi alın ve yanınızda kraker, bisküvi gibi bir şeyler getirin. Bu sayede acıkırsanız bunlardan atıştırabilirsiniz. Eğer yemek konusunda hassas bir bünyeniz varsa, mutlaka önceden yemek seçimi yapın. Böylece yemek servisi sırasında karşınıza çıkabilecek beklenmeyen sürprizlerin önüne geçebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535376/640xauto.jpg)

    3- Küçük çocuklara dikkat

    Uçuşun tam ortasında ağlayan bir çocuğun gürültüsüyle uyanmaktansa, önceden önleminizi almak daha iyidir. Yakınlarınızda küçük çocuklu bir aile oturuyorsa, uçak havalanmadan kabin ekibi ile konuşarak başka bir yere geçip geçemeyeceğinizi sorabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535382/640xauto.jpg)

    4- Basınç için sakız

    Uzun uçuşlarda sık yaşanan sorunlardan biri de basınç nedeniyle kulak ağrısıdır. Bunun önüne geçmek için uçağa binmeden sakız veya şeker gibi bir şeyler alarak uçuş sırasında çiğneyebilirsiniz. Ayrıca arada bir esneyip yutkunmak da basıncın etkisini azaltmaya yardımcı olur.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535385/640xauto.jpg)

    5- Yastık ve battaniye

    Uzun süreli uçuşlarda rahatça uyumak için yanınızda ince de olsa bir battaniye ve yastık getirin. Bazı hava yolu firmaları bunları yolcuları için ücretsiz olarak veriyor ancak siz isteyene kadar bitmiş olabilir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535388/640xauto.jpg)

    6- Egzersiz yapın

    İster uçakta isterseniz başka bir yerde olun uzun bir süre sabit kalmak sağlığınız için iyi değildir. Yola çıkmadan önce uçak içinde yapabileceğiniz bazı basit egzersizleri öğrenin ve bunlaarı yol boyunca yapmaya çalışın. Arada bir kollarınızı ve bacaklarınızı ileri geri oynatmak bile uyuşmanın önüne geçecektir. Uçakla seyahat ederken ayaklarınızı ve omuzlarınızı olduğunuz yerde daire şeklinde çevirerek yolculuğun sonunda yaşanabilecek ağrıları azaltabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535394/640xauto.jpg)

    7- Çay ve kahveyi çok içmeyin

    İçinde bol miktarda kafein bulunan kahve veya çay sık sık tuvalete gitmenizi gerektireceği gibi uykunuzu da kaçırabilir. Eğer yol boyunca uyuyarak dinlenmeyi hayal ediyorsanız, özellikle uçuşun ilk birkaç saatinde bu içeceklerden uzak durmaya çalışmanızda yarar var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535397/640xauto.jpg)

    8- Kulaklığınızı yanınızda getirin

    Yurt dışına yapılan uzun süreli uçuşlarda genellikle uçaklarda kulaklık bulunur. Ancak bu kulaklıkların ses kalitesi özellikle sık uçan yolcular için yeterince tatmin edici olmayabiliyor. Eğer müzik dinlemeyi seviyorsanız veya etrafınızdaki seslerden uzaklaşıp dinlenmek isterseniz kendi kulaklığınızı getirerek işinizi garantiye alabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535400/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler