Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uygun Fiyata Seyahat Etmek İçin Mükemmel 13 Ülke

    Paranızın karşılığını en iyi şekilde almak için gideceğiniz yerler...

    Yeterli bütçeniz olduğunuz zaman, seyahat etmenin pek çok harika yolu olduğunu biliyorsunuz. Ancak aynı derecede önemli olan şey öncelikle gideceğiniz yerin neresi olduğu.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546896/640xauto.jpg)

    Bu 13 ülkede bir taraftan cüzdanınızı sarsmadan tatil yaparken bir yandan da gidilecek en iyi yerleri görebileceksiniz.

    1. Endonezya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546905/640xauto.jpg)

    Eat Pray Love (Ye Dua Et Sev) adlı kitap buzdağının sadece görünen kısmı; ekonomik bir yer olan bu güzel ülkede çok daha fazlası var. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın. Eksiksiz bir akşam yemeğinin ücreti 13.500 Endonezya rupiahı (1 $) civarında!

    2. Kamboçya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546920/640xauto.jpg)

    Ekonomik seyahat etmek isteyenlere uygun bir diğer ülke de Kamboçya. Burada Angkor Wat’ın (yukarıda) antik kalıntılarını görebilir, çok ucuza dalış yapabilir ve ülkenin güzel, ışıltılı, el değmemiş plajlarının keyfini oldukça uygun fiyata çıkarabilirsiniz. Bu ülkenin ne kadar ucuz olduğunu görmek için buraya tıklayın. Restoranda yenilen yemeğin ücreti nadiren 5$’ın üzerine çıkıyor. Biralar ise sadece 25 sentten başlıyor!

    3. Vietnam

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546932/640xauto.jpg)

    Vietnam için tek kelimeyle çarpıcı diyebiliriz. Yukarıdaki fotoğrafta görülen Ha Long Körfezi’nin, son derece büyük kireç taşı adalarıyla dolu 600 mil uzunluğunda kıyıları var ve ülkenin en güzel manzaralarından birine sahip. Burada fiyatlar da çok uygun: fiyatlar hakkında bilgi almak için buraya tıklayın. Doğru telafuz etmekte zorlanabileceğiniz güzel bir Vietnam yemeği için yaklaşık 22.000 Vietnam dongu (1$) ödersiniz.

    4. Laos

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546938/640xauto.jpg)

    Bir güneydoğu Asya ülkesi olan Laos, muhteşem güzellikteki dağları, Budist tapınakları ve kendinizi nehriden aşağıya doğru akıntıya bırakarak yapacağınız bir etkinlik olan “Tubing” partileri ile tanınıyor. Tubing yaparken yolunuzun üzerinde bulunan nehir kenarındaki sayısız restoran ve barda mola vererek hoş zaman geçirebilirsiniz. Tabii ki dikkatli olun! Nasıl bir yer istediğinize bağlı olarak, odaların gecelik ücreti 10–30 $ arasında değişiyor. Ayrıca, sadece 1$’a sokak yemeklerinden (örneğin, pirinç lapası) alabilirsiniz. Ortalama seyahat maliyeti hakkında fikir edinmek için buraya tıklayın.

    5. Tayland

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546944/640xauto.jpg)

    Çok sayıda turist çeken Tayland, diğer güneydoğu Asya ülkeleri kadar ucuz değil fakat yine de oldukça ekonomik bir ülke. Fiyatlar hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayın. Kırsal bölgelerdeki misafir evlerinde oda fiyatları sadece 4 $ (135 baht).

    6. Hindistan

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546956/640xauto.jpg)

    Çok güzel ve büyülü bir ülke olan Hindistan’da nasıl dolaşacağınızı biliyorsanız, paranızın çoğu cebinizde kalacak. Burada bir tabak dhal (bir mercimek yemeği) ve pilav için sadece 40 Hint rupisi ödersiniz ki bu da 60 sent ediyor! Ayrıca trene binebilir ve ekonomik bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Buradaki fiyatlar hakkında fikir sahibi olmak için buraya tıklayın.

    7. Nepal

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546965/640xauto.jpg)

    2015 yılının nisan ayında Nepal’de büyük bir deprem meydana geldi ancak ülke hala turizme açık. Aslında ekonomisi büyük ölçüde turizme bağlı, bu nedenle sizi ağırlamaktan mutlu olacaklar. Ama gitmek için eylül ayını bekleyin. Çünkü o tarihe kadar muson mevsimi devam ediyor. Uygun fiyatlı seyahat etmek isteyenler için Nepal tam bir cennet. Ucuz bir yemek için yaklaşık 150 Nepal rupisi (1 $) öderken, daha pahalı bir akşam yemeği için 8 $ ödersiniz. Nepal’deki fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.

    8. Çin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546977/640xauto.jpg)

    Çin çok büyük bir ülke olmakla birlikte burada bir yerden bir yere gitmek çok kolay ve hepsinden öte, transit yolculuk da çok ucuz. Taksilerin ücretleri 1$’dan başlıyor. Ne kadar para harcayacağınızı öğrenmek için buraya tıklayın.

    9. Bulgaristan (ve diğer Doğu Avrupa ülkeleri)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546986/640xauto.jpg)

    Avrupa’nın genelde güneydoğu Asya ve orta Amerika’dan daha pahalı olduğunu düşünebilirsiniz. Doğu Avrupa haricindeki yerler için bu düşüncenizde çoğunlukla haklısınız. Fakat bu bölgedeki ülkeler, genellikle batı ülkelerinden daha ucuz. Örneğin Bulgaristan’da bir litre birayı 1,50 $’a alabilirsiniz. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak üçün buraya tıklayın.

    10. Nikaragua

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546989/640xauto.jpg)

    Pek çok kişi orta Amerika’da popülerliği giderek artan Nikaragua’yı yeni Kosta Rika olarak adlandırıyor. Siz de gidip görmelisiniz! Orada çok fazla para harcamayacaksınız. Macera severler için dış mekân aktiviteleri ile dolu olan Nikaragua özellikle sörf yapanlar için mükemmel bir yer. Üstelik son derece ucuz. Bir gecelik konaklama ücreti için sadece 5$ ödersiniz.

    11. Guatemala

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546995/640xauto.jpg)

    Şelaleleri gerçekten de göründüğü kadar muhteşem olan bu ülke görkemli manzaralarının yanı sıra el sanatları ile de ünlü. Hafta sonu pazarlarında oldukça uygun fiyata çok sayıda ahşap heykel ve süs eşyası bulabilirsiniz. İyi bir yemek için ise sadece 3 $ ödersiniz ancak diğer her şey cep yakacak kadar pahalı.

    12. Honduras

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546998/640xauto.jpg)

    Orta Amerika denildiği zaman çoğu kişinin aklına Kosta Rika veya Nikaragua gelir ama Honduras, ucuza seyahat etmek isteyenler özellikle de sırt çantalarıyla yollara düşenler için hızla popüler bir tercih haline geliyor. Son derece ucuz olan bu ülkedeki fiyatlar hakkında fikir sahibi olmak için buraya tıklayın. Güzel yöresel bir yemek için 65 Honduras lempirası (3 $) ödersiniz.

    13. Peru

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547010/640xauto.jpg)

    Ne yaparsanız yapın, Machu Picchu’yu seyahat listenize eklemeyi unutmayın. Dünyanın en harika yerlerinden biri olan Machu Picchu’nun haricinde Peru’nun diğer yerleri de oldukça büyüleyici ve son derece ekonomik. Lima’da taksiyle şehir turu yapmak için sadece 25 Peru nuevosu (7$) ödersiniz.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler