Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ushuaia

    Dünyanın En Güneyindeki Şehir Bilgiyi aldığınız yere bağlı olarak, ya Arjantin'in Ushuaia ya da Şili'nin Puerto Williams şehrinin, dünyanın en güneyindeki şehir olduğu iddia ediliyor.

    Genel Bilgiler

    Dünyanın En Güneyindeki Şehir

    Bilgiyi aldığınız yere bağlı olarak, ya Arjantin'in Ushuaia ya da Şili'nin Puerto Williams şehrinin, dünyanın en güneyindeki şehir olduğu iddia ediliyor. Fakat Ushuaia'nın yaklaşık 60.000 nüfusuyla, (Beagle kanalı boyunca uzanan Puerto Williams şehrinin nüfusundan 2.000 fazla) en güneyde olduğunu söylemenin doğru olduğunu düşünüyoruz.

    Arjantin'in Tierra del Fuego Eyaleti'nde benzer adı taşıyan Isla Grande de Tierra del Fuego'da yer alan Ushuaia, genellikle Antartika veya Tierra del Fuego Milli Parkı'na gitmeden önce son liman olarak kullanılan, bugünlerde ise sıcak bir turizm kenti. Arkada karlı dağ tepeleri, dağın ayaklarında Beagle Kanalı ve limanı kendine parlak renkler katıyor, bu karışım orayı sebebi ne olursa olsun ziyaret edeceğiniz çekici bir yer yapıyor. Her ne kadar turistler buraya doğa için gelme eğiliminde olsa da, Museo Maritimo ve del Presidio’yı ziyaret etme şansını kaçırmanızı istemiyoruz. Eski cezaevinde bulunan Maritime Müzesi, Tierra del Fuego tarihi hakkında ilginç bir görüntü veriyor. Hem bölge hem de sergiler oldukça ilginç.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler