Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Urumçi

    Çin’in Orta Asya Başkenti Xinjiang sokaklarını gezen turistlerin, "Burası da mı Çin" diyeceğine iddiaya gireriz.

    Genel Bilgiler

    Çin’in Orta Asya Başkenti

    Xinjiang sokaklarını gezen turistlerin, "Burası da mı Çin" diyeceğine iddiaya gireriz. Urumçi, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin (Xinjiang) başkenti ve ülkenin kuzeybatısında yer alıyor. Şehrin nüfusu 3 milyon olmakla beraber, bu nüfusun 4'te 3'ünü Han Çinlileri, yaklaşık % 15’ini de Uygurlar (Uygur Türkleri) oluşturuyor. Birçok farklı etnik kökenin bulunduğu Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde, en geniş grup Uygurlar'a ait. Bundan dolayı Urumçi’de Çin kültüründen ziyade, Uygur kültürü daha baskın şekilde hissedilir.

    Dünyanın denizden en uzak şehri olarak ünlenen şehir, İpek Yolu üzerinde kurulu, Tang ve Qing Hanedanları zamanzamanında önemli bir yer konumundaydı. 1990'dan itibaren, Çin merkezinin dikkati bir kez daha şehre döndüğünden beri gelişme hızlandı. Uygurlar ve Han Çinlileri arasında elle tutulur bir gerilim var, ne yazık ki bu gerilim şu an olduğu gibi sonrasında da olabilir. Bu yüzden dikkatli olun.

    Urumçi’de görülecek önemli yerlerin başında, Shaanxi Ulu Camisi gelir. Oldukça heybetli olan bu cami, bölgedeki diğer yapılardan çok daha farklı bir görünüme sahip. Şehirde dolaşırken görmeniz gereken bir diğer yer ise Kapalı Çarşı. Son derece büyük olan Kapalı Çarşı, dünyanın en büyük İslami çarşısı olarak biliniyor ve kentin en ünlü simgelerinden biri. Öte yandan, günümüzde Çin’de bulunan diğer turistik yerlerde olduğu gibi, mekanların otantikliği tartışmaya açık. Fakat yine de kesinlikle görülmesi gereken yerler mevcut.

    Son olarak, Urumçi’de güzel bir yerel müze bulunuyor ve eğer şehrin geri kalanına göz atarsanız, sadece Uygur yaşam tarzına özgü manzaraları değil, aynı zamanda Kanas Nature Reserve gibi büyüleyici bölgeleri bulursunuz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler