Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Upington

    Çöldeki yaşam Upington, Güney Afrika’nın Kuzey Cape bölgesi'nde bulunan, yaklaşık 75.000 insanın yaşadığı bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Green Kalahari bölgesinin başkenti olan bu şehir, Orange Nehri’nin yeşil kıyıları boyunca, nehir olmasaydı oldukça kurak olacak toprakların arasında uzanır.

    Cape Town ve Johannesburg’dan gündelik uçuşları olan bir havaalanı, TransNamib Tren Yolu’nun (Namibia’daki Windhoek’e bağlar) bir parçası olan tren istasyonu ile Upington kısa sureli bir duraklama ve bolca alışveriş yapmak için uygun bir yer.

    Burası Kgalagadi Transfrontier Parkı yakınlarındaki en büyük şehir; Augrabies Şelalesi ve Riemvasmaak sıcak su kaynağından (her iki yer de görülmeye değer) 1.5 saatlik araba mesafesinde bulunur. Yaşam alanları yeşillikli ve şirin olan bu Upington, geniş caddelere ve Hollanda Reform Kilisesi’ne ev sahipliği yapar.

    Burası caddelere Riebeeck, Kruger ve bazen Mandela gibi tarihsel kişiliklerin isminin verildiği, normal boyuttaki bir Güney Afrika şehri. Süpermarketlerin, araba galerilerinin ve alışveriş merkezlerinin bir arada toplandığı şehir merkezi, çok da çekici değil. Belki şehrin 1884’te kurulmasından bu yana tarihinin anlatıldığı Kalahari Orange Müzesi ilginizi çekebilir.

    Upington’ın ünlü olduğu başka bir konu ise şarapları (özellikle beyaz şarap). Şaraplar, nehir kıyısı boyunca uzanan Orange Nehri Mahzenleri’nde (görünen o ki ülkedeki en büyük şarap mahzenleridir) üretilir. Şarap tatmaya gidebilirsiniz, fakat mahzenlere gitmek için 300 km uzunluğunda, nehre paralel giden N10 ve N14 yollarını kullanmanız gerekir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler