Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ülkelere Göre Haftalık Çalışma Saatleri: Hepimiz Fransa'ya Gidebiliriz!

    Tam zamanlı bir çalışan olarak en az zamanınızı iş yerinde geçirmek için nereye taşınmalısınız?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553871/640xauto.jpg)

    Eğer iş hayatı-özel hayat dengesini kurmak istiyorsanız, çalışmanız gereken yer örneğin ABD değil. Gerçi çalışanlar çalışıyor gibi yaptıkları zaman kadar gerçekte çalışmıyor olsalar da, ABD dünyanın en uzun haftalık çalışma süresine sahip 16. ülkesi. İsveç ise şu anda haftalık 30 saatlik çalışma süresini test ediyor.

    Peki tam zamanlı bir çalışan olarak en az zamanınızı iş yerinde geçirmek için nereye taşınmalısınız? The Daily Telegraph gazetesi, farklı şehirlerdeki insanların haftada kaç saat çalıştığını göstermek için finansal hizmet veren UBS isimli uluslararası bir firmanın, 71 ülkede çalışma sürelerini, ücretleri ve 15 iş alanındaki malların yerel fiyatlarını analiz eden fiyat ve gelir rakamları araştırmasını ele aldı.

    Dünyada çalışanlar ortalama 36 saatten biraz daha fazla süreyi ofiste geçiriyorlar. Haftada 30 saat çalışmak istiyorsanız illa İsveç'e taşınmanıza gerek yok, Paris ve Lyon şehirlerinde ofiste ortalama çalışma süresinin o civarda olduğu Fransa'ya da taşınabilirsiniz. Helsinki, Viyana ve Moskova'da da haftalık çalışma süresi 33 saatten az.

    Diğer taraftan Hong Kong'da haftalık ortalama çalışma süresi 50 saat. Bombay, Meksika, Yeni Delhi ve Bangkok'ta çalışanlar ise haftada 40 saatten fazla çalışıyor. New Yorklular, haftada ortalama 35,5 saat çalışıyorlar.

    Araştırmanın ortalama değerlere dayanıyor, bu yüzden bazı çalışanlar ofiste ortalama sürelerden daha fazla zaman geçirirken başka kişilerin tam zamanlı iş bulmakta zorlanması mümkün. (Örneğin Fransa'daki işsizlik oranı % 10'dan az), bu yüzden valizinizi hazırlayıp taşınmadan önce bunu aklınızda bulundurun.

    Kaynak

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler