Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ulan Batur

    Mükemmel bir ülke, gri başkent Ulan Batur, Moğolistan’ın başkenti.

    Genel Bilgiler

    Ülkenin kuzeyinde ve Gorkhi Terelj Milli Parkı'nın yakınında yer alıyor. 1.3 milyonluk nüfusu ile ülkenin en büyük şehridir. Moğolistan oldukça uzun ve güzel bir tarihe sahip olan bir ülke, Moğol taşraları oldukça etkileyici, insanları da arkadaş canlısı olduğundan, başkentin de bu tanıma uymasını bekleyebilirsiniz. Ancak bu pek de doğru değil.

    Ulan Batur’un şehir manzarası oldukça gri ve önemsiz, fakat yine de birtakım görülecek yerlere sahip. Bu tarz şehirlerde durum hep şudur: "başkenti deneyimlemeden, ülkeyi anlayamazsınız" ve burayı bir kez ziyaret ettikten sonra yolunuza devam edip taşrayı keşfedebilirsiniz. Ülkedeki en önemli iki turistik yer Gandan ve Choijin Lama Manastırı.

    Gandan, şehirdeki ana manastır olup ve binlerce keşişe ev sahipliği yapıyor. Şehir merkezinde yer alan Choijin Lama Manastırı, 5 tapınak ve ülkedeki Budizm Tarihi'ni anlatan bir müzeden oluşur. Son olarak gittiğiniz mevsime dikkat edin. Yazları oldukça memnun edici bir hava olsa da kasım ve mart ayları arasında oldukça sert hava koşulları görülüyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler