Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uğruna Siyah Valsler Yazılan Şehir Viyana'da Gezilecek Yerler

    Viyana, Doğu Avrupa’ya yakın sanatı ve kültürü ön plana çıkmış önemli bir şehir. Oldukça pahalı olan bu şehrin gençlere hitap edeceği pek söylenemez. Viyana, kışları çok soğuk olduğundan kışın gitmek biraz riskli. Hem hava erken karardığından hem de bahar ve yaz gibi insanlar sokakta olmadığından, ayarlayabiliyorsanız kış dışında gidin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544727/640xauto.jpg)

    Viyana’nın kafe kültürü gerçekten inanılmaz. 1800’lerden kalma bir sürü kafesi bulunuyor. Eski zamanlarda bu kahvelerde edebiyat konuşulup tartışılıp insanlar sosyalleşiyormuş. Günümüzde örneğin Cafe Central’de piyano dinletisi bile oluyor, çok güzel değil mi? :) Şehir çok entellektüel olduğundan operada yaklaşık her gün bir oyun var. Baloya gider gibi giyinen şık insanlar çok zarifler. Operada oldukça pahalı ancak turistler için ayakta izlemeli biletler yer almakta.

    Viyana'ya giriş

    Şehirde ulaşım inanılmaz kolay. Uzak semtlere bile en az iki farklı yol ile gitmek mümkün. 5 tane metro, tramvay, otobüsler yer alıyor. Merkezi olmayan yerlere ayrıca tren de gidiyor. Bilet soran görevliler yok ancak bilet alın mutlaka :) Kalacağınız gün sayısına göre 72 saatlik ya da haftalık geçerli pass alın. 72 saatlik geçiş 16.5 EURO. Cuma ve cumartesi geceleri metrolar 7-24 çalışıyor. Çok iyi değil mi? :)

    Viyana’da kapalı alanda sigara içmek yasak değil, çok şaşırtıcı değil mi? İçerde oturulduğu takdirde saçınızdan iç çamaşırınıza kadar her şeyiniz sigara kokuyor :(

    Viyana oldukça aristokrat bir şehir. Cafe kültürleri oldukça gelişmiş cafelerde 50 yaş üzerinde çiftler ve gruplar kahve içip sosyalleşiyorlar. Bizim cafe kültürümüzden oldukça farklı.

    Şehirde İngilizce bilmeyen insan pek yok. İngilizce bilmeseniz bile Türkçe ile idare edebileceğiniz çok sayıda kafe ve restoran bulunuyor. Bazı döner büfelerinde Türkçe sipariş veriyorsunuz :) Christmas döneminde giderseniz punsch (sıcak şarap) içmeden dönmeyin.

    Schönbrunn Sarayı

    Viyana’daki kraliyetin yazlık sarayı olarak geçen bu saray çok büyük alana inşa edilmiş. Sarayın içinde yok yok; hayvanat bahçesinden botanik bahçesine, müzelere kadar birçok şey barındırıyor. Schönbrunn’deki Christmas Market ise en çeşitli ve en güzeli. Hem sarayın içinde olması hem de stantların çok sayıda olması insanı cezbediyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544739/640xauto.jpg)

    Belvedere Sarayı

    Viyana’da yer alan bu saray Schönbrunn’e göre daha küçük. Sarayda resim koleksiyonlarının olduğu birkaç müze bulunuyor. Gustav Klimt’in popüler resmi Kiss de burada sergileniyor. Sarayın içerisinde kış aylarında christmas market oluyor. Diğer marketlere göre daha küçük ve tenha. Acıkırsanız, sıcak bir şeyler içmek isterseniz burada atıştırabilirsiniz.

    Maria Theresien Platz

    Museum Quarter’ın ön tarafında yer alan bu meydanda tarih ve doğa müzeleri karşılıklı olarak bulunuyor. Özellikle doğa müzesi çok ilginç, ilgilenenler için ziyaret edilmesi gerekir. Bu meydanda yer alan Christmas Market de en renkli olanlardan biri.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544748/640xauto.jpg)

    Stephansplatz

    Stephan Katedrali'nin hemen önünde yer alan bu christmas market ufak ama oldukça kalabalık. Burada içtiğimiz punsch bardağı ise ayakkabı şeklindeydi, bunu da hatıra olarak aldık. :)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544766/640xauto.jpg)

    Resselpark

    Karlstplatz’ta yer alan bu parkta kurulan Christmas Market (Adventmarkt) en eğlencelilerinden biri. Meydanda samandan oluşan alanda çiftlik havası verilmiş. Ufak bir alanda domuz ve keçi gibi hayvanlar yer alıyor. Samanlığın bir diğer tarafında ise çocuklar yuvarlana yuvarlana oyun oynuyorlar :) Bu meydanda Karlskirche bulunuyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544787/640xauto.jpg)

    Christmas Market

    Avrupa’da Noel öncesi kurulan yılbaşı marketleri çok görkemli oluyor. Şehirde birden fazla yere kurulan marketler tüm meydanlara kurulup hem turist hem de yerliler tarafından ziyaret ediliyor. Viyana, Noel’de soğuk olmasına rağmen gerçekten çok hareketli ve eğlenceliydi. Özellikle christmas marketlerde yer alan punsch (sıcak şarap), Viyana’da en sevdiğimiz içecek oldu. Punschlar market nereye kurulduysa onu simgeleyen bir bardakla depozitolu olarak sunuluyor, dilerseniz bardağı hatıra olarak da saklayabiliyorsunuz.

    Rathaus

    Belediye Binası’nın önündeki meydanda yer alan chritsmas market, Viyana’nın en büyüklerinden ve en kalabalıklarından biri. Herkese göre yiyecek, içecek, hediyelik eşyası bulmak mümkün. Rathaus’ta ekmek ile servis edilen çorbadan, sosisten tattık. Sandviç sosisler dışında ince ve uzun çubuk şeklinde sosisler de satılıyor. Baharatlı olan bu sosislerin 3 tanesi 1 EURO.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544796/640xauto.jpg)

    Viyana'da Gezilecek Yerler

    Stephansplatz

    Viyana’nın en önemli meydanlarından olan bu meydan 1. Viyana’nın en merkezi noktası. Aynı zamanda İstanbul’un İstiklal’i olan Kärntnerstrasse de bu meydanda yer alıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544805/640xauto.jpg)

    St Stephen’s Cathedral (Stephansdom)

    Viyana’nın en önemli caddesi olan Kärntnerstrasse’de yer alan gotik mimariye sahip katedral 1100 yılında inşa edilmiş. Katedralin kule kısmına ise 5 EURO karşılığı çıkılabiliyor, muhteşem bir manzarası var mutlaka çıkın.

    Kärntnerstrasse

    Operadan başlayıp Schwedenplatz’a kadar uzanan cadde. İstanbul’un İstiklal’ini andıran cadde çok kalabalık oluyor, akşam saatlerinden sonra tenhalaşıyor. Cadde üzerinde lüks mağazalar, bilindik markalar, kafeler ve restoranlar yer alıyor. Türk olan Do&Co Oteli de bu caddede.

    Schwedenplatz

    Anlamı İsveç meydanı olan bu meydan nehrin hemen kıyısında yer alıyor. Nehrin bir üst caddesinde daracık geçitli sokaklar bulunuyor. Bu bölgeyi mutlaka keşfedin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544811/640xauto.jpg)

    Gezilecek yerler tamam da, Viyana'da ne yenir ne içilir diyorsanız sizi şöyle alalım.

    Karlsplatz

    Üç metro hattının kesiştiği büyük bir meydan. Metro çıkışından sonra aynalarda değişen rakamların ne olduğunu tahmin etmeye çalışın. Meydanın bir tarafı opera, bir tarafı ise Karlskirche’ye (kilise) çıkıyor.

    Freyung Pasajı

    Cafe Central’in hemen ilerisinde yer alan 19. yüzyıldan kalma bir pasaj. İçerisinde birkaç kafe, restoran ve butik bulunuyor.

    Mariahilferstrasse

    Bağdat Caddesi’ni andıran mağazaların olduğu büyük bir cadde. Uygun fiyatları ile bilinen Forever 21’in bu cadde de mağazası var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544871/640xauto.jpg)

    Prater

    Burada Viyana’nın meşhur dönme dolabı bulunuyor. Çok büyük olmamakla beraber bir lunapark yer alıyor. Aralıkta gitmemize rağmen roller coaster açıktı ve bindik :) Kişi başı 4.5 EURO. Madame Tussauds müzesi de burada. Prater’de bir tane daha dönme dolap bulunuyor ancak bu dönme dolap bir restoran. Evlenme teklifi yapmak isteyenler için güzel olabilir :)

    Neubau

    Viyana’nın Cihangir’i ve Galata'sı diye gittik ama çok benzemiyor bizce. Ancak 1. Viyana’dan farklı olduğu da aşikar. Arnavut kaldırımlı sokaklar, kafeler, eğlenceli butikler yer almakta. Bu bölgedeki Kirchengasse, Burggasse ve Lindengasse caddelerini görün.

    Naschmarkt

    Viyana Teknik Üniversitesi’nin yakınlarında yer alan bu market bir pazar yeri aslında. 200’e yakın stant bulunuyor. Bazı dükkanlar ise kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Bu pazara mutlaka gelin, bir öğün için de Neni veya Deli’de yemek yiyin :) Cumartesi günleri de bit pazarı (Flohmarkt) bulunuyor bu alanda. Bit pazarı epeyce büyük bir yer ve sabahtan gitmekte fayda var. Şapkalardan ev eşyalarına, kahve fincanlarından saatlere kadar her türlü şey bulunuyor. Tanesi 5’er EURO’dan iki saat kaptık biz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544874/640xauto.jpg)

    Müze

    Albertina Müzesi

    Resim müzesi, 10:00-18:00 arasında açık.

    Hofburg İmparatorluk Sarayı

    Görkemli bir saray olan Hofburg, kışlık saray olarak kullanılıp Viyana’nın tam merkezinde yer alıyor. Şehrin merkezindeki bu devasa yapıt insanları büyülüyor. Alanın için İspanyol Binicilik Okulu, Ulusal Kütüphane, Kunsthistorisches (Sanat Tarihi Müzesi) ve Naturhistorisches (Doğa Müzesi) yer alıyor. Sanat Tarihi Müzesi’nde Efes’ten giden önemli eserler yer alıyor. Doğa Müzesi de doğa ve hayvanlarla ilgilenenlerin ilgisini çekebilir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544880/640xauto.jpg)

    Schönbrunn Sarayı

    Kraliyetin yazlık sarayı, mutlaka gidin. Bahçeleri muhteşem, palmiyelerle dolu Palmiye Evi de yer alıyor. Arka bahçesinde gezip tepedeki Gloriette’ye çıkın. Kışın sisli oluyor ve görünmüyor ancak kahve molası vermek iyi oluyor. Her gün açık olan bu sarayda birkaç tur yapılıyor. Sarayda bir suiti kiralamak için kişi başı 700 EURO’dan başlıyormuş.

    Müzeler Meydanı (Museumsquartier)

    Bu meydanda MUMOK (Modern Sanat Müzesi) ve Leopold Müzesi yer alıyor.

    Belvedere Sarayı

    Bu saray 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avusturya’nın özgürlüğüne kavuştuğu anlaşmanın yapıldığı saray olarak da biliniyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544886/640xauto.jpg)

    Kunst Haus

    İçindeki eğlenceli tuvaletlerine mutlaka uğrayın. Binanın içinde yer alan bahçe de çok güzel. Yazın burada yer alan kafede mola verip, güzel fotoğraf çekebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544892/640xauto.jpg)

    Hundertwasser Haus

    Gaudi’nin evlerine benzeyen bu bina çok eğlenceli. İçinde yaşayanlar da varmış.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544898/640xauto.jpg)

    Opera Binası

    Operanın başlamasına 1,5 saat kala ayakta izlemeli biletlerin satıldığı gişeden 4 EURO’ya bilet alabilirsiniz. Eşyalarınızı vestiyere bırakarak opera binası içerisinde tur atabilirsiniz. İnsanların ne kadar zarif olduğunu da göreceksiniz.

    Mozart’ın Evi

    Girişi 10 EURO olan bu müzede Mozart’ın eşyaları sergileniyor.

    Alışveriş

    Primark

    İngiltere’nin H&M’i olan Primark çok daha ekonomik. Primark’ı duyunca mutlaka gidelim dedik. Viyana’da iki tane Primark var, biri yeni açılan SCS Alışveriş Merkezi’nde. Şehir merkezindeki operanın önünde yer alan tren durağından binerek aktarmasız ulaşılıyor ve yaklaşık 40 dk’da gidiliyor. Biletler duraktan temin edilebiliyor, bilet alırken zone’a göre fiyatlandırma olduğundan SCS’nin zone’unu kontrol edin.

    Forever 21

    Hem Stephansplatz hem de Mariahilferstrasse'de yer alan Forever 21 de Primark seviyesinde bir giyim markası. 2 EURO atkı ve bere, 7 EURO’ya tayt kot aldım. Kesinlikle uğrayın, illa ki kendinize bir şeyler bulursunuz.

    Gurm.me'ye ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler