Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ucuz Bir Tatil İçin 9 Sağlam Tüyo

    Yurtdışı seyahatleri herkesin gözünde büyür de büyür. Bunun en önemli nedeni ise tamamen duygusaldır… Yani para harcanacak olmasıdır. Peki ucuz tatil diye bir şey var mı? En ucuz tatil için ne yapılmalı?

    1. Couchsurfing

    Couchsurfing yani nam-ı diğer evde yabancı misafir ağırlama programı belki de en yararlı tüyoların başında geliyor. Barınma problemi en temel sorunların başında. Yurtdışı keyfi yapmadan önce couchsurfing programlarına dahil olmanız sayesinde hatta misafirperverliğe göre yemeklerinizi bile ucuza getirme şansınız var. Bir nevi kazan-kazan durumu söz konusu. Ülkenize gelen misafirleri evinizde ağırlıyorsunuz, onlar da sizi ülkelerine gitmeniz halinde ağırlıyorlar.

    1. Ne kadar erken, o kadar ucuz

    En ucuz tatil için gereken temel gereksinimlerden biri de erken alınmış bir uçak bileti. Gitmek istediğiniz ülkeye en az bir yıl öncesinden alınmış bir bilet ekonomik olarak sizi rahatlatacaktır. Ayrıca ucuz uçuş için garip rotalardan aktarmalar da yapabilirsiniz. Örneğin Fransa’ya gitmek yerine Belçika’ya uçup oradan ucuz bir uçak bileti ayarlamak gibi… Diğer bir ulaşım tüyosu ise sezon dışı uçmak ve özel günlere bilet almamak olabilir.

    1. Toplu taşıma yoksa kirala

    Bazı ülkelerin toplu taşıma problemleri olduğundan gittiğiniz ülkeyi dolaşmak için özellikle yaz mevsimi ise motosiklet kiralamanız tercih sebebidir. Ucuz tatil yerlerini tercih ederseniz hem yakıttan tasarruf eder hem de şehir içinde rahat edersiniz. Kiralamayı da o ülkeye gitmeden önceden halledebilirseniz güzel olur.

    1. En ucuz yol bisiklet

    Amsterdam, Kopenhag ve türevleri gibi ufak şehirlerde araç kiralamak veya toplu taşımaya binmektense bisiklet kiralamak çok daha ekonomik bir yol olacaktır. Medeniyetleri bisiklet kullanmaya elverişli olduğundan inanın hem kilo verecek hem de eğleneceksiniz.

    1. Para ve döviz işleri için ATM kullanın

    Yurtdışında para bozdurulması özellikle de döviz bürolarında sorun yaratabilir. Paranızın değer kaybını önlemek için ya önceden para biriminizi gideceğiniz ülkeye göre ayarlamanız ya da ATM’leri kullanmanız yararlı olacaktır.

    1. Online iletişimi tercih edin

    Telefonla iletişim yerine online iletişimi seçerseniz büyük miktarda para tasarrufu sağlayabilirsiniz.

    1. Temel 5 hap tüyo

    -Az eşyayla seyahat edin
    -Bir kişi yerine iki kişi seyahat etmek ortak kullanımlarınızı arttırır ve masrafları azaltır
    -Pazarlık edin
    -Ülkenizin yemekleri yerine yerel yiyeceklere yönelin
    -Bol bol yürüyün

    1. Çadır veya hostel tercih edin

    Yeterli para olmadığında imdada hostel veya bir çadır koşar. Muhakkak hostellerin adresi kafanızda olsun. Hostellerde bazen iş yaparak para bile kazanabilirsiniz.

    1. Yemeği kendiniz yapın

    Öğün atlamanız size yarar sağlar ama asıl tüyo kendi yiyeceğinizi kendiniz yapmanızdır. Yemek yapacak alanınız varsa mutlaka bu avantajı kullanın.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler