Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uçağı İndirirken Pilotun Manzarası Nasıl Görünüyor?

    Bir iPhone ile çekilmiş olan bu hızlandırılmış videoyu ağzınız açık seyredeceksiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547151/640xauto.jpg)

    Travel + Leisure sitesinden Alex Van Buren, geçenlerde uçak sapasağlam yere inince yolcuların spontane şekilde alkışlaması olgusu hakkında bir yazı yazdı. İniş sırasında pilotun gözünden gösteren bu videoyu izledikten sonra bir sonraki uçuşunuz iniş yaptığında alkışı başlatan siz olabilirsiniz.

    @theplayer_pilot isimli kullanıcı tarafından Twitter'a yollanan bu hızlandırılmış video, bir yolcu uçağının Londra Heathrow Havaalanı'na inişini pilotun gözünden gösteriyor. Pilotun kokpitten iPhone'u ile çektiği video, uçağın gökyüzünden yere doğru alçalışını baş döndürücü bir perspektiften gösteriyor. Görüntüleri izleyince anlıyorsunuz ki herkes bir Boeing 737 uçağını yerden kaldırabilir ama iniş yapmak biraz ustalık istiyor ve bu iş korkaklara veya yükseklik korkusu olanlara göre değil.

    İsminin ilk harfleri olan JB gözüken pilot 20 yılın üzerinde uçuş tecrübesine sahip deneyimli bir pilot olduğunu söylüyor. (Bir yandan iPhone tutarken bir yandan uçağı indirebiliyorsa işinde iyi olduğuna şüphe yok). JB, Getwestlondon sitesine şunları söyledi:

    "Heathrow çok yoğun bir havaalanı olsa da yeterli düzlüğe sahip, etrafta dağlar veya yükseltiler yok, ama her an her şeye hazırlıklıyız! Uçmak muhteşem bir şey. Pilot olduğum için ve gördüğüm şeyler için kendimi şanslı hissediyorum. Dünyayı pilot olarak sadece bizim görebildiğimiz manzaralardan görebiliyoruz."

    Neyse ki pilotlar bazen kendi manzaralarını paylaşıyorlar da sahip oldukları büyük beceriler yolcular tarafından bir kez daha da takdir ediliyor.

    Hava yolu şirketleri uçuş güvenliğini nasıl sağlar?

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler