Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkler En Çok Kiminle Seyahat Etmeyi Seviyor?

    Eşle seyahati en çok hangi coğrafi bölge seviyor? Akrabalarıyla seyahati tercih eden Türkler dünyada kaçıncı sırada? Ve yüzde kaçınız "Kaynanamla gezmek istemem!" diyor. İşte yanıtlar...

    Seyahat arama sitesi Momondo’nun yapmış olduğu araştırmada, Avrupa’da eşinin ya da sevgilisinin kendinden başka biriyle seyahat etmesine en çok karşı çıkanların Türkler olduğu ortaya konmuştu. Hal böyle olunca Momondo, bu kez de katılımcılara, *“Peki en çok kiminle seyahat etmeyi tercih ediyorsunuz”* sorusunu yöneltti. Ülkelere ve coğrafi bölgelere göre karşılaştırmalar içeren araştırmanın en dikkat çekici sonuçları şöyle:

    Eşimizle seyahati dünyada en çok tercih eden ikinci ülkeyiz

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545531/640xauto.jpg)

    Verilen yanıtlara göre, yüzde 77’mizin ilk tercihi, eşimizle veya sevgilimizle seyahat etmek. Bu oran Akdeniz Bölgesi’nde yüzde 82’ye çıkarken, oranın en düşük olduğu bölge, yüzde 68’le Güneydoğu Anadolu. Diğer yandan bu sonuçlara göre Türkiye dünya genelinde Çin’in (%80) ardından eş ya da sevgiliyle seyahatin en çok tercih edildiği ülke.

    Gençlerin favorisi arkadaşla gezmek

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545540/640xauto.jpg)

    İkinci sırada ise yüzde 56’yla arkadaşlar yer alıyor. Arkadaşlarla seyahat etmeyi en çok sevenler, yüzde 70’lik oranla 18-22 yaş grubundakiler, en az sevenlerse yüzde 27’yle 56-65 yaş arasındaki turistler.

    Çocuklarla seyahati en çok Akdeniz Bölgesi seviyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545546/640xauto.jpg)

    Üçüncü sırada, yüzde 53’le çocuklarla seyahati tercih edenler bulunuyor. Oranın en yüksek olduğu yaş grubu, yüzde 70’le 36-65 yaş arasındakilerken, en yüksek olduğu bölge ise yüzde 55’le Akdeniz Bölgesi.

    Ebeveynlerle seyahati dünyada en çok tercih edenlerdeniz

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545555/640xauto.jpg)

    Ebeveynlerle seyahati tercih edenler ise yüzde 33’le dördüncü sırada. Sonuçlara göre Ege Bölgesi, ebeveynlerle seyahati en çok seven bölge konumunda. Dünya genelinde ise Türkiye, yüzde 37’lik oranlarla birinciliği Çin ve Brezilya’nın ardından ebeveynlerle seyahati tercih etme konusunda ikinci sırada yer alıyor.

    Akrabalarla seyahat konusunda lider İç Anadolu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545558/640xauto.jpg)

    Kardeş, hala, amca, dayı gibi diğer aile üyeleri, yüzde 18’le beşinci sırada. Diğer aile üyeleriyle seyahati en az Karadenizliler, en çok ise İç Anadolulular tercih ediyor. Altıncı sırada yüzde 16’yla tur gibi toplu seyahat edilen durumlarda edinilen arkadaşlarla yer alıyor.

    Kaynanayla seyahati dünyada hiçbir ülke sevmiyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12545567/640xauto.jpg)

    En az tercih edilen seçenekler arasındaysa, her biri yüzde 4’er oy alan iki seçenek yer alıyor; yalnız başına seyahat etmek ve kayınpederle ya da kaynanayla seyahat etmek. Yalnız başına seyahate çıkmayı, yüzde 9’ar oyla en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri tercih ederken, yüzde 3’er oyla en az İç Anadolu ve Akdenizliler seviyor. Kayınpeder ya da kaynanayla seyahat konusunda ise oranlar pek oynamıyor. Özetle Türkiye’nin tamamı bu tür tatilden hoşlanmıyor. Üstelik dünya genelinde de durum pek farklı değil!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler