Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye’nin 4 Köşesinden 8 Doğa Harikası

    Doğa harikalarını görmek ve keşfetmek için dünyanın bir diğer tarafına uçmanıza gerek yok! Kendi ülkemiz, her türlü doğa harikasına ev sahipliği yapan bir cennet! Sadece resimlerden bile hayran kalacağınız bu doğa harikalarını, inanın hemen kendiniz gidip görmek isteyeceksiniz.

    Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

    1- Uzungöl, Trabzon

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532544/640xauto.jpg)

    Ormanlık bir bölgenin tam ortasında olan bu göl, etrafındaki dağlardan düşen kayalar yüzünden Haldizen Deresi’ni kapatarak oluşmuş. Bu eşsiz manzara, şehirden uzakta vakit geçirip sakinleşmek için birebir. Dağ ağaçlarının etrafınızda yarattığı yeşil örtü ise temiz hava almanız için enfes bir yer sağlıyor.

    2- Meke Gölü, Konya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532547/640xauto.jpg)

    ‘Dünyanın Nazar Boncuğu’ olarak bilinen Meke Gölü, Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunmakta. Volkanik bir yapıya sahip olması nedeniyle çok özel ve bir o kadar da ilginç doğa harikası. Kuş bakışı ile bakıldığında bir nazar boncuğunu andıran bu göl, son senelerde kuruma tehlikesi ile karşı karşıya...

    3- Kaçkar Dağı, Rize, Artvin ve Erzurum

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532553/640xauto.jpg)

    Karadeniz bölgesinin en yüksek dağı olan Kaçkar'da birçok farklı aktivite yapmak mümkün... En yüksek noktası neredeyse 4000 metre olup, üçilimizin (Artvin, Rize ve Erzurum) sınırlarnın birleştiği noktada yer alıyor Kaçkar Dağı. Türkiye’nin en yüksek dördüncü dağı olmakla birlikte, hem Çoruh Irmağı'nı hem de Büyük Dere’nin kollarını besler. Görüldüğü gibi, dağın yamaçları yaylacılık için de kullanılmakta.

    Karadeniz'in Tarihi Mekanlarında Zamana Yolculuk

    4- Yedigöller Milli Parkı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532556/640xauto.jpg)

    Binbir çeşit bitki örtüsünü içerisinde barındıran ormanlarla çevrili Yedigöller Milli Parkı da, Kaçkar Dağı'na benzer bir şekilde üç ilimizin (Bolu, Zonguldak, Düzce) kesişim noktasında yer almakta. Hem piknik yapabileceğiniz hem de çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bu parkta, çok hoş vakit geçireceğinizden eminiz!

    Bolu'nun Cennet Köşesi Yedigöller

    5- Karagöl, Artvin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532562/640xauto.jpg)

    Büyüleyici güzelliği ile görenleri hayran bırakan Karagöl, gerçekten ziyaret edilmesi gereken bir doğal güzellik. Dört mevsimi de yaşamak istiyorsanız, burası tam size göre! Kentlerde yaşayanlar için özellikle tavsiye edilen Karagöl Tabiat Parkı, harika doğal yapısı ile ülkemizin çok özel yerlerinden biri.

    6- Gökpınar Gölü, Sivas

    Mutlu pazarlar herkese.. #gürün#gokpinargolu

    @sivascity tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Göllerden bahsetmişken, Gökpınar Gölü’nü tavsiye etmezsek olmaz. Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden biri olan bu göl, adını gök mavisi olan berrak suyundan alıyor. Sivas’ın Gürün ilçesine yakın konumuyla da ulaşımı da rahat. Üç bin metrekarelik bir alan üzerindeki bu göl, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden!

    7- Ayder Yaylası, Rize

    #ayder #ayderyaylası #aydergezi #havasicak #doğagezisi #manzara #karadenizturu #ayderguide @ayderotelleri

    Ayder Yaylası (@ayderguide) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Karadeniz’in muhteşem doğası hakkında hep konuşulur, bilirsiniz. Ayder Yaylası da bu enfes doğanın sadece bir parçası. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 19 km uzaklıkta yer alıyor Ayder. Yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet gören bu yayla, kaplıcalarıyla da oldukça ünlü. Eğer huzurlu bir hafta sonu geçirmek isterseniz, kendinize ayıracağınız zamanı Ayder Yaylası’nda geçirin. Pişman olmazsınız!

    8- Ilgaz Dağı Milli Parkı, Kastamonu, Çankırı

    #günaydın#kastamonu#ılgazdağı#memleket

    KASTAMONU OFFİCİAL/TURKEY (@37kastamonu) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Kastamonu ve Çankırı illeri sınırlarında olan Ilgaz Dağı Milli Parkı, zengin bitki çeşitleri ve değişik peyzaj karakteriyle çok hoş bir görünüm sunuyor. Doğasına aşık olacağınız bu parktaki Ilgaz Kayak Merkezin’e gitmeyi de unutmayın. Hem kış sporları ile ilgilenmek hem de doğa fotoğrafları çekmeniz için iyi bir seçenek olacaktır.

    Listede olmayan doğa harikalar da biliyor musunuz? Peki kendinizi test etmeye ne dersiniz? Türkiye’nin doğa harikaları hangi şehirde?

    Bu yazı Skyscanner.com.tr’de yayınlanan yazılardan uyarlanarak hazırlanmıştır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler