Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye’de Her Keseye Uygun Tatil Var!

    İster zamanının çoğunu plajda geçirerek yorulmuş biri, ister para saçmayı seven, isterseniz de daha ucuz alternatifleri araştıran birisi olun... Türkiye'de mutlaka size hitap edecek tatil seçenekleri bulunuyor.

    2012’de Türkiye’yi 30 milyondan fazla turistin ziyaret etmiş olması, dünyanın önde gelen tatil mekânlarından biri olarak ülkenin şöhretini sağlamlaştırıyor. Nasıl bir tatil hayal ediyorsanız Türkiye'de karşılığını bulmak son derece mümkün.

    Şehir molası: Boğaziçi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548504/640xauto.jpg)

    Yüzyıllar boyunca şairler ve yazarlar tarafından ölümsüzleştirilen İstanbul, kuşkusuz dünyanın en büyüleyici şehirlerinden biri. Özünde önce Bizans’ın sonra da Osmanlı Devleti’nin başkenti olan şehir, kaldırım taşlı ara sokaklarla birlikte göğe uzanan ince minareler ve ahşap çerçeveli evler arasında sıkışmış bir vizyona sahip. İstanbul Boğazı adeta şehrin can evi. İstanbul'un özünü yakalamak isteyenler mutlaka Boğaz'da deniz turu yapmalı!

    Cüzdan dostu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548507/640xauto.jpg)

    İstanbul şehir manzarası nakit paranız olmasa da denizden izlenebilir. IDO feribotları Eminönü iskelesinden günde iki kere Boğaza açılır. Tek yönlü yolculuk Anadolu Kavağı'na kadar olup 90 dakika sürer ve dönüş yolculuğuna başlamadan önce 3 saat mola verilir. Eğer gerçekten zamanınız kısıtlı ise Fatih Köprüsü etrafında dönen ve daha kısa olan toplamda 2 saatlik başka bir tur da mevcut. Feribotlar Boğaz boyunca kıyıya tutunmuş süslü saraylardan ve ahşap yalılardan (Osmanlı yazlık evleri) geçerek tarihe göz atmanızı sağlıyor. Boğaz'da yemek seçenekleri ise kesenizi biraz yorabilecek nitelikte.

    Süper Lüks

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548513/640xauto.jpg)

    Özel bir tekne kiralayarak yapacağınız Boğaz turu, en görkemli asırlık yapıları en iyi şekilde gözlerinizin önüne serecek. Zoe Yatı'nda akşam kokteyli, şehrin üzerine alacakaranlığın düşüşünü izlerken kokteylinizi yudumlamanızı sağlayan özel bir yoldur. Akşam yemeği için popüler semtlerden olan Bebek’teki Poseidon’da, önceden rezerve edilmiş masanızda yemek yemeniz için tekne kapısında duruyor.

    Süper Lüks: Bozcaada

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548525/640xauto.jpg)

    Ege Denizi'nde yer alan Bozcaada tatil için huzurlu ve lüks bir tercih. Bu adacık beyaz badanalı Yunan mimarisinden oluşan sanatsal balık restoranlarına, kafelere ve butik otellere dönüştürülmüş yapılarla dolu bir yer. Bronzlaşmak için Bozcada plajları harika bir tercih. Enfes tatil bölgesi olmasının yanı sıra Türkiye'nin en iyi şaraplarının üretildiği üzüm bağları da Bozcaada'da yer alıyor.

    Plaj Molası: Türkiye'nin Sahil Şeridi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548534/640xauto.jpg)

    Türkiye’nin uzun sahil şeridi Bodrum, Kuşadası ve Marmaris tatil beldelerinden çok daha fazlasını vaat ediyor. Kalabalık ve gürültüden uzak yamaçlarında antik eserlerin yer aldığı tenha koylar, derin bir nefes aldığınız beyaz kum plajları ve balıkçı köylerini sunuyoruz.

    Cüzdan Dostu: Kabak Koyu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548537/640xauto.jpg)

    Türkiye’nin turkuaz kıyılarında yer alan Kabak, bir zamanların alkollü partilerini geride bırakmış olan ve şimdilerde bir değer arayışında olan sırt çantalı yetişkinler için mükemmel ve şirin bir koy. Burada hamakta tembellik etmek, bungalow içinde uyumak veya çadır kurmak için her şey mevcut.

    Kapadokya Butik Dünyasına Kaçış: Kapadokya

    Gün ağarırken Kapadokya vadileri, yumuşak kayısı gölgeleri, tereyağı sarısı ve dışarı doğru uzanan yapraklı pembe gül renginde parlıyor. Gün batımında yeryüzü üzerinde uçan birçok rengârenk balonlarla şaşırtıcı ve bir o kadar güzel manzaraya şahit olmak gibisi yok.

    Süper Lüks

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548552/640xauto.jpg)

    Kapadokya'yı keşfetmenin en güzel yolu balon turu yapmak. En büyük VIP balon yolculuğu olan Royal Balon, Kapadokya'yı kuş bakışı incelemek isteyenler için 90 dakikalık özel bir uçuş sunmakta. Balon turu yaparken yukarıdan izleyeceğiniz Peri Bacaları, sizi fazlasıyla kendisine hayran bırakacak. Kapadokya sadece yukarıda olmak demek değil ayrıca aşağıda da bulunmak demek. Eğer sıcak havalı balon gezintisine dayanamazsanız yürüyüş ayakkabılarınızı giyip vadilere doğru yönelebilirsiniz.

    Cüzdan Dostu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548558/640xauto.jpg)

    Eğer maddi durumunuz uçmak için yeterli değilse yürüyüş ayakkabılarınızı giyin ve vadilere doğru yol alın. Yürümeye başladığınız andan itibaren kendinizi fantastik bir şekilde ayda hissedebilirsiniz. Ücretsiz olarak yapacağınız bu gezi turuyla harika manzaralara şahit olacaksınız.

    Yelken Tatili: Akdeniz Kıyıları

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548567/640xauto.jpg)

    Yelken tatilleri stresli olanlar için ruhun gıdasıdır. En büyük yelkencilerin bile gületlerin (Geleneksel ahşap yelkenli tekneler) berrak kıyıları sardığı Akdeniz kıyı şeridinden etkilenmemesi mümkün değil.

    Süper Lüks Tatil: Göcek

    Ecce Navigo, beş yıldızlı otellere rakip olabilecek rahatlığa, menülere ve lükse sahip olan bir tekne. Güverte üzerinde kişisel bir yoga eğitmeni ve masöz bulunuyor. Gerçekten lüks ve rahat bir tatil yapmak isteyen ailelere teknede çocuk bakıcısı hizmeti de veriliyor.

    Cüzdan Dostu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548582/640xauto.jpg)

    Bütçesini yormak istemeyen çoğu gezgin Fethiye’den başlayan günlük '12 Ada' turlarına katılmayı tercih ediyor. Ancak botun kalabalık olması genellikle bu gezilerin keyfini kaçırıyor. Bu yüzden bunalmayacağınız bir gezi için Kalkan kasabasından hareket eden Neptün Bot Gezileri'ni tercih edebilirsiniz (Turlarda sadece 12 adet yolcu bulunuyor).

    Kaynak


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler