Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tonga

    Dost Canlısı Adalar Tonga, Güney Pasifik’te, 103 bin kişiye ev sahipliği yapan bir Polinezya ülkesi.

    Genel Bilgiler

    Dost Canlısı Adalar

    Tonga, Güney Pasifik’te, 103 bin kişiye ev sahipliği yapan bir Polinezya ülkesi. Kuzeyden güneye yaklaşık 800 kilometrelik bir alanı kaplayan, 176 adadan oluşan bir adalar zinciri. Ana ada grubu Tongatapu’ya bakarak, solunda Yeni Kaledonya, sağında Cook Adaları ve yukarısında soldan sağa doğru farklı açılardan Fiji, Wallis, Futuna ve Amerikan Samoa olan bir alanın merkezinde yer aldığını söyleyebiliriz.

    Pasifik’te kalan tek krallık olarak, kültür ve gelenek, burada komşu adalardan daha önemli bir rol oynar ve bu Tonga’nın gidilecek değişik bir yer olmasını sağlar. Koyu Polinezyalılığın yanı sıra koyu Hristiyan altyapısına da sahip olduğundan, kültürel açıdan size beklentilerinizden farklı görünebilir. Bu durum en çok, insanlar kilise ayinlerine katıldığı ve aileleriyle zaman geçirdiği için, işlerin durduğu pazar günleri görülür. Tabii ki halk Polinezya kültürünü de sürdürüyor, ama halkı kültürel olarak muhafazakar diye tarif edebilirsiniz.

    Tonga, çok gelişmiş bir yer olmamasına rağmen lüks tatil yerleri mevcut. Ama lüks alışveriş merkezleri ve hatta tatil merkezlerinin dışında zincir mağaza beklentisiyle buraya gelmeyin. Bunun yerine kendi cazibesi olan, yerel küçük dükkanlar için gidin. Tonga kültürüne ek olarak iki ana sebeple buraya gelmek isteyeceksiniz: Sahilleri ve bozulmamış muhteşem manzarası. Eua Adası, Tongatapu’nun hemen yanında ve tropik yağmur ormanları ve görülmeye değer falezleri var. Dalmaya, tüplü dalışa ve yüzmeye gidilecek en iyi yerler Vava’u (gözlerden uzak muhteşem beyaz kum sahilleriyle) ve kuzeyden uzak olan Ha’pai’dir. Vava’u balinaları izlemek için de iyi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler