Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tiençin

    Çin Mimarisi ile Batı Lezzetleri Bir Arada Tientsin, Çin’in kuzeyinde konumlanmış ve 11 milyondan fazla insanın yaşadığı, kocaman bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Çin Mimarisi ile Batı Lezzetleri Bir Arada

    Tientsin, Çin’in kuzeyinde konumlanmış ve 11 milyondan fazla insanın yaşadığı, kocaman bir şehir. Pekin'in güneydoğusuna hızlı trenle veya arabayla 2 saatlik mesafede yer alıyor. Pekin’de olduğu gibi, Çongçing ve Şangay da, Çin’in özel bir belediyesi olarak yönetiliyor. Yani Tientsin, bir bölge yönetimi altında değil. Tientsin, turizm açısından gerçekten de sıcak bir bölge değil. Bu durumun nedeni, Pekin’e yakın konumda olması olabilir. Çünkü, kuzeyinde Pekin ve biraz daha ilerisinde ise Xi’an şehri ile Şangay bulunuyor. Ama Tientsin’i göz ardı etmeyin.

    Pekin’in emperyal ihtişamı söz konusuyken Tientsin, batı mimarisinin hakim olduğu bir kent. 19. ve 20. yüzyılda 7 Avrupa ülkesinin bölgedeki etkileri, Tientsin’de batı mimarisinin gelişmesine zemin hazırlamış. Bundan dolayı şehrin etkileyici Çin yapıları ile Avrupa mimarisinin katkıları güzel bir harmoni yakalamış. Şehrin bir diğer güzelliği Beş Büyük Bulvar (Five Great Avenues). Bu bulvar, Heping Bölgesi’nde yer alıyor ve 230 adet batı tarzı binalar ile kaplı. İtalyan Kasabası, Eski Kültür Caddesi ile bazı etkileyici tapınaklar, kiliseler, camiiler, parklar ve diğer yerler, Tientsin şehrinde görülmesi gereken yerlerden bazıları.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler