Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Thimphu

    Sonsuza Kadar Mutlu Münzevi Yer Thimphu, ülkenin batı bölümünde yer alır ve Bhutan Krallığı'nın başkenti.

    Genel Bilgiler

    Sonsuza Kadar Mutlu Münzevi Yer

    Thimphu, ülkenin batı bölümünde yer alır ve Bhutan Krallığı'nın başkenti. Şehir, ülkenin ekonomi ve politika merkezi.

    Şehirde bir havaalanı olmadığından, seyahat edenler buraya Paro Havaalanı'ndan bir saatten az ve dolambaçlı dar yollar boyunca yapılan bir yolculuk sonrasında gelirler. Bhutan, birçok yönden sıra dışı bir ülke. Oldukça münzevi, geleneksel ve kültürel duygularıyla bir Budist ülke. Orada yaşayan insanlar, turistleri samimiyet ve hoşgörü ile karşılar. Bu yönüyle Bhutan, turistlerin çok sevdiği sıcak ve samimi bir yer.

    Bunların yanında, turistler buraya mükemmel manzara boyunca uzun yürüyüşler yapmak ve Budist tapınaklarını ve manastırlarını ziyaret etmek için gelirler. Thimphu'nun bütün etrafı dağlarla çevrilmiş. Şehrin üzerine ve dağlık çevresine bakan kocaman bir Buda heykelinin bulunduğu "Buda Noktası"ndan ya da Kuensel Phodrang Tepesi'nden şehrin harika manzarasına bir bakış atabilirsiniz.

    Bir diğer gezinti yeri ise, Memorial Chorten. 1974'te üçüncü kral Jigme Dorji Wangchuck anısına dikilen bu anıt, şehrin merkezinde bulunuyor. İçinde Buda heykeli ve tabloları bulabileceğiniz bu yerin dışında büyük bir Budist anıtı görürsünüz. Son olarak şehrin kuzeyinde bulunan fantastik bir Budist manastırı olan Tashichho Dzong'a gitmenizi de kesinlikle tavsiye ederiz.

    Vaktiniz kalırsa, Ulusal Halk Mirası Müzesi, Choki Geleneksel Sanat Okulu ya da Tekstil Akademisi'ne bir ziyaret yapabilirsiniz. Thimphu, oldukça iyi birçok restorana ve akşamları eğlenmenizi sağlayacak iyi bir gece hayatına sahip.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler