Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ternate

    Kuzey Maluku'nun Başkenti Ternate Adası, Endonezya'nın kuzeydoğusunda bulunan, Kuzey Maluku Eyaleti'nin başkentidir.

    Genel Bilgiler

    Kuzey Maluku'nun Başkenti

    Ternate Adası, Endonezya'nın kuzeydoğusunda bulunan, Kuzey Maluku Eyaleti'nin başkentidir. Deniz seviyesinin 1,715 metre üstünde bulunan Gunung Gamalama aktif yanardağı konisi tarafından kurulmuş. Yakın mesafede bulunan 3 bölgeyi U şeklinde kaplayan Kota Ternate Şehri, 200,000 nüfusuyla bölgedeki en büyük şehir.

    Tarihi olarak, Ternate ve yakınındaki Tidore, karanfilin dünyadaki temel kaynağıydı. Karanfil ticareti yerel halk tarafından, babadan oğula geçirilerek nesillerce aktarılmış. (Bugünlerde ticareti hala devam etmektedir.) Ayrıca bölgedeki en önemli para kaynağı. Karanfil ticaretinin ortaya çıkmasıyla, Portekizliler'in, Hollandalılar'ın ve İngilizler'in dikkati bu adaya çevrilmiş. Bu ülkelerin arasında Hollanda, bu bölgeyi himayesi altında en uzun tutan ülkedir. Ancak Hollandalılar'ın temel amacı, yönetmekten çok karanfil ticareti üzerinden para kazanmaktı.

    Bu dönemden kalan görülmesi gereken en önemli yer Oranje Kalesi'dir. Fazla turistik bir yer olmamasına rağmen, bize göre geldiğinize değecek bir ada, ayrıca birçok doğal felaket sonrasında -depremler gibi- hala hayatta kalmayı başarabilmiş. Oranje Kalesi'nin yakınında, görülebilecek diğer küçük kaleler bulunuyor. (Bir tane Portekizli içerir.) İki volkanik krater gölüde içeren volkanik manzarayı kapsayan doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca yükseklere çıktığınızda, çevredeki diğer volkanik adaları da görebilirsiniz. Yükseklere çıkıldıkça daha etkileyici oluyor.

    Ek olarak siyah kumsalların yakınında bir göz atmayı hak eden Sultan'ın sarayı ve camisi bulunuyor. Konaklama yerleri ise oldukça kibar ve nazik insanlar tarafından işletiliyor. Burayı özellikle kaotik olarak tanımlayabiliriz ve bir turist olarak insanların size dik dik bakmalarını bekleyebilirsiniz. Ancak bunlara rağmen konaklama standartları yeterli.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler