Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tayland’ın En Romantik Tatil Yerleri

    Sevgililer Günü tatili için nasıl bir şeyler arzularsınız? Egzotik atmosfer, çarpıcı tropik adalar, canlı şehirler, hareketli gece hayatı, tropikal iklim, turkuaz deniz, göz kamaştırıcı kumsallar, dünyaca ünlü zengin mutfak ve enfes taze deniz ürünleri, lezzetli tropik meyveler… Ve dahası… Kulağa hoş geliyor değil mi?

    Sevgililer günü için uygun yer arayanlar için bir adres verebilirim: Tayland!

    Dünyanın en iyi tatil destinasyonları arasında yer alan Tayland, National Geographic, Forbes, Lonely Planet, TripAdvisor, NY Times gibi saygın kuruluşlarının hazırladığı, görülmesi gereken yerler listesinde mutlaka yer alıyor. Amacınız ister ucuz bir yurtdışı tatili olsun, ister romantik bir tatil, egzotik kelimesinin anlamını bulduğu Tayland doğru bir tercih olacaktır.

    Butik otel ve bungalovları, lüks otel veya resortları ile her bütçeye uygun, cazip oteller ve erken rezervasyon fırsatları ile Tayland, dünyanın birçok yerine göre çok daha uygun bir yurtdışı tatili yapma fırsatı veriyor. Bu eğlenceye daha çok bütçe ayırmak anlamına da geliyor. Egzotik bir iklimde, ömür boyu anımsanacak romantik bir tatil deneyimini istemeyen var mı?

    İşte Tayland’da romantik bir tatil için tercih edebileceğiniz uygun yerler

    1. Phuket: Dünyanın en iyi plajları

    Dünyanın en iyi plajlarının bazılarına ev sahipliği yapan Phuket, dünyanın en gözde romantik tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Bir zamanlar madencilik ile ünlü ada, yüzünü turizme doğru çevirince kaderi tamamen değişmiş.

    Masmavi okyanus kıyıları boyunca uzanan beyaz kumlu muhteşem plajları, lüks 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri, sanat galerileri, romantik küçük kafeleri, hatta; filler ve maymunları ile egzotik tatil kelimesinin hakkını sonuna kadar veren romantik tatil yerlerinden birisi. Sevgilinizle yapacağınız romantik bir tatil için uygun oteller adanın hemen her köşesine serpilmiş gibi. Adanın ne yanına baksanız şahane plajlar ve etkileyici bir doğa görürüsünüz.

    Yapmadan Dönmeyin: Hollywood filmlerine mekan olmuş James Bond Adası'nı, Leonardo DiCaprio’nun Kumsal filminin çekildiği Koh Phi Phi ve deniz çingenelerinin yaşadığı Ko Panyee adasını görün. Motosiklet kiralayıp Phuket turu yapın.

    1. Koh Samui: Egzotik ada

    Samui Adası, romantik tatil kelimeleri ile özdeşleşmiş bir yer. Bu tropik ada, sevgilinizle yapacağınız romantik bir tatilin olmazsa olmazlarının tümünü sunuyor. En güzel kumsallar, en berrak deniz, en renkli deniz altı yaşamı, en güzel doğal güzellikler, en güzel aktiviteler ve daha birçok enleri vadediyor.

    Yemyeşil doğası ve kumsalları ile cenneti andıran Ko Samui, Tayland Körfezi'nde yer alıyor. Huzur ve dinlencenin yanında Spa otelleri ile de çiftlerin kalbini fethediyor. Uzun bir tatil düşünen çiftler, dilerse özel havuzu olan villalar kiralayabilir, yoga kurslarına kayıt yaptırabilirler. Sonrasında geri dönmek zor olabilir.

    Yapmadan Dönme: Ko Tao adasında dalış yapın. Çılgın Koh Phangan Dolunay Partisi'nde (Full Moon Party) eğlenin. Bisiklet veya motosiklet ile adayı turlayın. Şovlara meraklıysanız kaplan şovu ve Starz Cabaret’e gidebilirsiniz. Samui akvaryumu ve Big Buddha Tapınağı'nı ziyaret edin.

    1. Chiang Mai: Kültür başkenti

    Deniz, kum, güneş üçlüsünü bir kenara bırakıp, doğa, kültür ve aktivite ile dolu dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin yeni adresi Chiang Mai, Tayland’ın kültür başkenti olarak geçiyor.

    Serin iklime sahip, Tayland’ın kuzeyindeki dağlık bölge Chiang Mai, çok sayıda etnik kabilenin oluşturduğu, zengin kültürlerin harmanlandığı, oldukça çekici, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir şehir. 700 yıllık bir şehir olan Chiang Mai’de, yapılacak o kadar çok şey var ki, hepsine zaman zor olabilir. Keyifli ve aktivitelerle dopdolu bir tatil için Chiang Mai muhteşem bir tercihtir.

    Konfor ve lüksü ekonomik sunan otelleri, dünya mutfaklarının lezzetlerine davet eden nefis restoran ve kafeleri, büyülü tapınakları ve outdoor aktiviteleri ile dikkate değer bir şehir. Chiang Mai şehrini ziyaret eden batılıların birçoğu bu şehre yerleşme planı yapmaya başlıyor. Dikkat etmenizi öneririm!

    Yapmadan Dönme: Ormanın derinliklerinde trekkingler, fil safarileri, rafting ve uzun boyunlu Karen Kabilesi'ni ziyaret mutlaka yapılması gereken şeylerin başında geliyor. Kelebek ve orkide çiftliklerine ziyaret de unutulmamalı. Tapınaklardan söz etmeme gerek yok zaten, hepsini gezin. Thai mutfağını yakından tanıyacağınız yemek kurslarına katılın.

    1. Bangkok: Renkler ve kokular

    Eğer büyük şehirleri seviyorsanız, Bangkok, sevgililer günü tatilinizi geçirebileceğiniz en güzel başkentlerden bir tanesi. İstanbul gibi, Doğu ile Batı’nın harmanlandığı bir şehir olan Bangkok, ziyaretçileri tarafından ya çok sevilir ya nefret edilir. Bir yandan renklerin, kokuların ve seslerin birbirine karıştığı bir kaostur. Diğer yandan ise; yine renklerin, kokuların ve seslerin ahenkle harmanlandığı sürprizlerle dolu bir şehirdir.

    Misafirperver ve güler yüzlü insanları, pırıltılı tapınakları, renkli pazarları, büyük alışveriş merkezleri ve akıllara durgunluk veren gece hayatı ile Bangkok, enerji dolu, capcanlı bir başkent. Hem geçmişi hem bugünü yaşatan bir şehir.

    Bu şehirde rahatlıkla 5 yıldızlı otellerde kalabilirsiniz, dünyanın bir çok başkentinden daha uygun fiyatlıdır. Eğer alışverişi seviyorsanız dünya klasmanındaki AVM’lerini seveceksiniz. Bangkok aynı zamanda Asya’nın en iyi lezzetlerinin de başkenti. Doğu ve batı mutfağına ait tüm lezzetleri hemen her köşede bulmak mümkün. Şehirde ne kadar çok yabancının yaşadığını görünce de buna şaşırmamak gerek.

    Yapmadan dönme: Eski şehir bölgesini gezin, dünyaca ünlü Wat Phra Kaew ve Wat Arun tapınaklarını görün. Doğu’nun Venedik’i olarak geçen şehirde, Chao Praya Nehri’nde tekne restoranlarında romantik bir akşam yemeği yiyin. Hiç uyumayan bu şehirde Soi Cowboy ve Nana bölgelerinde gece hayatını keşfedin. Günübirlik Ayutthaya antik şehrini ziyaret edin. Masaj kurslarına gidin. Geleneksel Thai dans gösterileri veya kabare şovları izleyin. Baiyoke Sky Bangkok Oteli’nin 77. katında Bangkok gece manzarası eşliğinde açık büfe yemeğin tadını çıkarın.

    1. Hua Hin: Kralın yazlık şehri

    Bangkok’a sadece birkaç saat uzaklıktaki Hua Hin, aynı zamanda Taylandlılar için de bir romantik tatil destinasyonu. Hali vakti yerinde çoğu Bangkoklunun burada ya villası ya da condo dairesi var. Hua Hin şehri uzun yıllardır Tay Kralı'nın dinlenmek için gittiği bir şehir. Bu bile, kralını çok seven Taylandlılar'ın gözünde şehrin önemli bir yer olması için yeterli.

    İskeleler üzerine kurulu evleriyle bir yanı küçük bir balıkçı köyünü andırırken, diğer yanda denize nazır uzanan lüks condoları ve resortlarıyla bir tatil şehridir. 5 km uzunluğundaki sahilde yürüyüşler, at binme, tenis, golf gibi aktiviteler yapılabilir. Sanat galerileri, hatıra veya hediyelik bir şeyler almak için ideal, kafeleri ise keyifli.

    Akşamları kurulan gece pazarı ise alışveriş ve hediyelik eşya için bulunmaz güzellikte diğer bir uğrak yer. Pazar civarındaki deniz ürünü restoranları, şehir merkezindekilere göre daha ekonomiktir. Neredeyse kumsalın üzerine kurulmuş mekanların, iskele ayaklarına çarpan dalgaların sesi eşliğinde romantik ve keyifli akşam yemekleri günü güzel noktalamak için iyi bir seçenek. Canlı ve eğlenceli gece hayatının yaşandığı barlarda hareketlilik sabaha kadar devam ediyor.

    Yapmadan dönme: Hua Hin Tren İstasyonu'nu görün. Banyan Golf Club’de golf dersi alın. Tropikal bahçelerini ziyaret etmeden dönmeyin. Ünlü bisiklet turuna katılın. Chatchai Market’te noodle yiyin, sütlü kahve için, taze tropikal meyvelerin tadına bakın. Chao Lay iskele restoranında deniz ürünlerinin keyfini çıkarın.

    Neden Tayland tatili?

    • Kültürel geçmişinden aşılanmış misafirperverliği ile güler yüzlü insanları.
    • Tropikal iklimi. (Her mevsim tatile gidilebilir.)
    • Dünyanın birçok popüler destinasyonundan çok daha ucuz olması.
    • Dünyaca ünlü mutfağı. (Deniz ürünleri sevenler için cennettir.)
    • Her bütçeye uygun, zengin konaklama seçeneği.
    • Sunduğu zengin aktiviteler ve ünlü Tayland gece hayatı.
    • Budizm yakından tanıma fırsatı ve renkli Tay kültürü.
    • Dileyene denize sıfır sakin bungalov, dileyene canlı şehirler, çılgın partiler.

    Tayland’a ne zaman gitmeli?

    • Tayland için kasım-şubat arası en uygun aylardır. Hava serindir, yağış yoktur.
    • En sıcak mevsim nisan-mayıs arasındadır.
    • Haziran-ekim arası yağmur olsa da hava güneşlidir. Fiyatlar daha düşüktür.
    • Tayland Körfezi’ndeki Koh Samui ve Koh Phangan mayıs-haziran arası az yağışlıdır.
    • Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Mai, Bangkok’a göre daha serindir.

    Tayland’a gitmeden izle

    • The Beach (2000) – Leonardo Di Caprio
    • The Hangover Part II (2011) – Bradley Cooper
    • Bangkok Dangerous (2008)- Nicolas Cage)
    • Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) – Hugh Grant, Renée Zellweger.
    • The Man with the Golden Gun (1974) – Roger Moore
    • American Gangster (2007) – Denzel Washington, Russell Crowe

    En güzel sevgililer günü tatili için plan yapmak bile çiftler için heyecan vericidir. Bu süreci keyfe dönüştürecek en güzel romantik tatil destinasyonlarından birisi de Tayland’dır.

    Tropikal hava, egzotik kültür, cennet gibi adalar ve plajlar, lezzetli yiyecek ve mütevazı bütçelere uygun konaklama seçenekleri Tayland’ı en güzel sevgililer günğ tatili destinasyonlarından biri yapıyor.

    Her şey bir yana insanların yüzündeki samimi ve hoş gülümseme bile burayı tercih etmeye yeter diye düşünüyorum. Smiles Of Land!

    Thailand hakkında daha fazlası için şuradan, Yolda Olmak'a ait daha fazla içerik için buradan buyrun.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler