Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tayga’dan Üzücü Haberler!

    Doktora çalışması için daha önce de Moğolistan’a giden Magma’dan Selcen Küçüküstel, Dukhalar’ın çadırında iki ay misafir oldu.

    Magma'dan Selcen Küçüküstel, Kuzey Moğolistan’da yaşayan rengeyiği çobanı ve avcısı Dukhalarla ilgili yaptığı doktora araştırması için tekrar Moğolistan’a gitti. Dukhaların çadırında bu sefer iki ay konuk olan arkadaşımız, karınlarını doyurmak için avlanan toplumun ritüelleri ve inanışları hakkında araştırma yaptı.

    Dukhaların yaşadıkları bölge milli park ilan edilmiş ve 2013 yılından beri avlanmaları sıkı bir şekilde yasaklanmıştı. Geçtiğimiz kış Dukhalardan dört kişinin hapse girme tehlikesi yaşadığını öğrenen Selcen, konuyla ilgili Magma’ya şunları anlattı: “Genç avcılar yaklaşık dört ay boyunca yaşadıkları ormana 15 saat uzaklıktaki Moron Kasabası'nda kalıp her gün karakolda imza atmak durumunda bırakılmışlar.

    Üstelik kendi içlerinden orman bekçisi seçilmiş birinin şikâyeti üzerine yakalanmışlar ve bu durum toplumda güvensizliğe neden olmuş. Araştırmama başladığım dört sene kadar kısa bir zaman içinde bile toplumun hızla değiştiğini görmek çok üzücü”. Selcen, ayrıca Magma okurlarının önceki sayılardan tanıdığı Nomkun’u da ziyaret etti. Bu sene yedi yaşına basan Nomkun, ailesiyle köye yerleşip okula başladı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler