Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Taşkent

    Orta Asya, Sovyetler Birliği, İslam Özbekistan’ın başkenti ve Orta Asya’nın en önemli bölgelerinden biri.

    Genel Bilgiler

    Orta Asya, Sovyetler Birliği, İslam

    Özbekistan’ın başkenti ve Orta Asya’nın en önemli bölgelerinden biri. Kent, birçok farklılığı bünyesinde barındırdığından Taşkent için; Orta Asya+ Sovyetler Birliği+ İslam formülü doğru bir tespit olacak. Geniş bulvarları, Sovyet tarzındaki apartman blokları, büyük camileri ve heybetli heykelleri ile Taşkent oldukça sıra dışı bir tablo çiziyor. Bütün bu farklılıkları ile, görülmeye değer bir şehir haline geliyor.

    Tarihi sahnede bilinen şekli ile ilk önce Persliler'in, sonra Moğollar'ın daha sonra da Ruslar'ın izlerini bıraktığı Taşkent, doğal bir tarihi atmosfere sahip. Fakat ne yazık ki 1966 yılında yaşanan bir deprem sonrasında, bu antik şehirdeki tarihi izlerin birçoğu kaybolmuş. Yine de şehrin bazı ilginç yerleri sağ kalabilmeyi başarmış. Bunlar şu şekilde;

    • Chorsu çarşısı; Özbekler'in eşyalarını (halı, seramik, karpuz) alıp sattıkları, mutlaka görmeniz gereken bir çarşı.
    • Kukeldash Medresesi; bu medrese çarşının yakınında bulunuyor ve “Müslüman Eğitim Merkezi” adı ile biliniyor. Burada, anıt bir kaide üzerinde duran ve çok güzel görünen mozaikler sergileniyor.
    • Bağımsızlık Meydanı; eskiden adı Kırmızı Meydan olan bu bölge mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Bağımsızlık Meydanı’nda, üzerinde edebi metinlerin işlenmiş olduğu çok sayıda anıt yer alıyor. Ayrıca, huzur dolu gezintiler yapabileceğiniz güzel bahçeleri de bulunuyor.
    • Teleshayakh Cami; bu cami, dünyanın en eski Kuran-ı Kerim’ine ev sahipliği yapan cami.

    Taşkent’in tarihi dokusunun yanında, son yıllarda canlanmaya başlayan gece hayatı ve hoş restoranları da bulunuyor. Taşkent’i ziyaret etmek için en uygun zamanlar ise, ilkbahar (özellikle mart-mayıs ayları) ve sonbahar (özellikle eylül-kasım ayları) mevsimleri. Bu mevsimlerde maksimum sıcaklık 14 ile 27 derece arasında değişiyor. Yaz aylarında ise şehrin sıcaklığı 57 dereceyi buluyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler