Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tanca

    Ajanların ve diğer şüpheli karakterlerin şehri Tanca, Morocco’nun neredeyse İspanya’ya Cebelitarık Boğazı’ndan dokunduğu en uç kısmında yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Hiçbir özelliğe sahip olmasa bile, sadece konumundan dolayı çok etkileyici bir tarihe sahip olan şehirlerden biri. 2500 yıllık bu eski şehirden daha fazla kültürü barındıran bir şehir bulmak konusuda zorlanacağınızdan, Tanca bu konuda sizi asla hayalkırıklığına uğratmayacak.

    Fenikeliler tarafından kurulan bu şehir tarihi boyunca Roma, Arap, Vandal, Bizans, Portekiz ve İspanyol hakimiyeti altında kalmış. Size uzun bir liste olduğunu söylemiştik. Her ne kadar tarihi oldukça etkileyici olsa da şehirle ilgili daha ilginç bir anekdot paylaşalım. Savaş öncesi dönemde Tanca, Avrupalı diplomatların, renkli hayata sahip yazarların, iş adamlarının ve sayısız dolandırıcının favori kentiydi. Belki de konumundan dolayı burası ajanların, hırsızların, silah kaçakçılarının ve burada evindeymiş gibi hissedenlerin toplandığı bir yerdi. Savaştan sonra Tanca, bir durgunluk dönemine girse de son yıllarda kral tarafından desteklenen şehir, eski önemini kazanmaya başlamışa benziyor.

    Bir kez daha turistlerin ve iş adamlarının gözde şehri olmaya başlamış (gözlemlediğimiz kadarıyla ajanların değil). Bizim şehirdeki favori mekanımız, Mohamed VI Bulvarı üzerindeki deniz kenarında bulunan yürüyüş yolu. Eski Arap Mahallesi'ne (ülkedeki birçok Arap Mahallesi ile karşılaştırıldığında burası oldukça sessiz) doğru yol alırsanız burada kolayca kaybolabilirsiniz.

    Zoco Chico’daki küçük meydan ilgi çekici. Ayrıca ufak, şirin kafeler bulabilirsiniz. Grand Socco’da bulunan ana meydan ise çok daha büyük ve size daha çok şehir merkezindeymiş gibi hissettirir. Kasbah, hediyelik eşya almak ve şehrin güzel manzarasının tadını çıkarmak için gidebileceğiniz bir yer. Amerikan Elçiliği’nden bahsetmeden olmaz, bu bina bütün Dünya’da Amerika Birleşik Devletleri toprakları dışında bulunan tek milli simgedir. Burada bulunan her şey gibi o da etkileyici.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler