Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tallinn

    Canlı Bir Orta Çağ Şehri Tallinn, Estonya’nın başkenti ve ülkenin kuzeyinde yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Canlı Bir Orta Çağ Şehri

    Tallinn, Estonya’nın başkenti ve ülkenin kuzeyinde yer alıyor. Finlandiya Körfezi ile karşı karşıya olan bu şehir, Helsinki’nin 80 kilometre kuzeyinde ve Rusya St. Petersburg’un ise 300 kilometre doğusunda bulunuyor.

    Tallinn, Kuzey Avrupa’nın en eski başkenti. Estonya 1991 yılında, Sovyet Rusya’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan etmiştir. Başkent Tallinn, günümüzde tüm Estonya’nın üçte biri miktarda turiste ev sahipliği yapıyor ve bu miktar o günden bu güne artıyor. Ülkenin turizm sektörü de bu sayede giderek artış gösteriyor.

    Tallinn eski şehri (Old Town of Tallinn), 1990 yılından beri Dünya Mirası Listesi'nde ve gerçekten de tarihi dokusu günümüze kadar oldukça iyi korunmuş. Bu tarih kokan şehrin görülmesi gereken yerlerinden en önemlileri; dar arnavut kaldırımlı sokak ve yolları, Hansa Mimarisi'ne ait yapıları ve alanları, Orta Çağ döneminden kalan savunma kuleleri ve de kiliseleri.

    Tarihi atmosferinin yanı sıra Tallinn’de hareketli bir moda bilinci var. Şık restaurantları ve cafeleri ile Avrupa’nın en iddialı kulüplerini barındıran yapısıyla Tallinn, eski ile modern anlayışın ahenk ile harmanlandığı bir şehir. Bu şehirde neredeyse sayılamayacak kadar çok görülecek yer var. Kesinlikle Old Town’u ve tarihi meydanları ile kiliselerini görmenizi tavsiye ederiz. Özellikle Aziz Olav Kilisesi, sizi kendine hayran bırakacak.

    Eğer Tallinn’e yüksekten bir göz atmak isterseniz, Patkuli Viewing Platformu’na çıkabilir ve buradan tüm şehri izleyebilirsiniz. Son olarak, Estonya Tarihi Müzesi’ne gidebilir ve burada ülkenin tarihi ile kültürünü daha iyi şekilde tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler