Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Taipei

    Unutulmuş Bir Doğu-Asya Metropol Kenti “Nereye gidiyorsun?

    Genel Bilgiler

    Unutulmuş Bir Doğu-Asya Metropol Kenti

    “Nereye gidiyorsun? Tayland’a mı?” soruları, gezi rotası olarak Tayvan’ı seçenlerin çok sık duyduğu soru. Esasında bu durumun altında yatan neden politik durumlardır.

    Tayvan, büyük bir turistik bölge, başkent Taipei ise eğlence dolu büyük bir şehir. Akşam pazarlarının etrafında dolanabilir ve tüm egzotik yiyeceklerin bütün çeşidiyle (eğer cesaretiniz varsa kötü kokulu soya peynirini (tofu) deneyebilirsiniz) birlikte ünlü baloncuklu çayı deneyebilirsiniz. Dünyanın en yüksek gökdelenlerinden olan Taipei 101 asansörüne çıkabilir ya da bölgenin diğer tarihi yüzü olan, Çin Cumhuriyeti Dönemi'ne ait tarihi görünüşteki yapıları keşfe çıkabilirsiniz.

    Taipei, renkli bir şehir ve çevre ilçeleri hariç yaklaşık 2.6 milyon Tayvanlıya ev sahipliği yapıyor. Taipei, aynı coğrafyada bulunan, Şangay, Seul ya da Tokyo gibi benzerleri ile karşılaştırıldığında, buraya daha az miktarda turist geldiği fark edilmiş. Bu durumun sebebi, Tayvan’ın yakın tarihinde yaşadığı bazı olaylar olabilir. Çünkü Tayvan, sürekli olarak Çin ile soğuk savaş sürecini yaşamış bir ülke olmuş. Buna rağmen, kesin olmasa da Taipei, diğer Doğu Asya metropollerine göre, çok daha dinamik, egzotik ve sıcakkanlı bir metropol. Size bir sır verelim, turist yoğunluğunun azlığı, daha samimi bir yere geçerken uğramak için bir nedendir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler