Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tainan

    Tayvan’daki En Eski Şehir Hollanda Doğu Hindistan Şirketi (VOC) tarafından, 17.

    Genel Bilgiler

    Tayvan’daki En Eski Şehir

    Hollanda Doğu Hindistan Şirketi (VOC) tarafından, 17. yüzyılda kurulmuş, Koxinga ve Qing Hanedanları döneminde adanın başkenti olan Tainan, Tayvan’ın en eski ve zengin tarihli şehri. Kaohsiung Şehri'ne karayolu ile bir saat uzaklıkta olan Tainan, size ilk bakışta etkileyici bir yer olarak görünmeyebilir. Aslında, civardaki diğer şehirler gibi olduğu söylenebilir. Adanın çoğunluk bölgesindeki şehirlerle karşılaştırıldığında aynı gibi görünüyor. Tayvan’ın çılgın sokak manzaraları gibi eğilimi burada da görülüyor ancak bu kendi içinde kötü bir şey değil.

    Peki ama neden bir Taipei, Taichung veya Kaohsiung şehirleri değil de, Tainan? Tainan’a gitmeden önce küçük bir araştırma yaparsanız, bunun nedenini anlayacaksınız. Çünkü, şehrin önemli kültürel yerlerini kontrol etmek istediğinizde, oldukça uzun bir liste ile bu araştırmanız sonlanacaktır. Örneğin, Tainan’da bulunan Fort Zeelandia ya da diğer adı ile Anping Fort, orjinali Hollanda Kalesi olarak, 1653 yılında inşa edilen bir kaledir ama maalesef çok iyi korunamamıştır. Bu kale, turistik bir yer olarak canlı ve hareketli olan Anping semtinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Anping, Tainan’ın en eski bölgesi.

    Çinli devlet adamı, Chiang Kai-Shek, ilk kara yenilgisinden sonra, hükümetini taşıdığı bu şehringörülmesi gereken turistik yerleri, yürüme mesafesi ile gidilecek kadar yakındadır. Tainan’ın biraz daha dışına ilerlediğinizde ise Fort Provintia ya da diğer adı ile Chihkan Towers tarihi kule yapısını göreceksiniz. Fort Provintia ise aslında Hollanda sömürge döneminden kalan bir yapı.

    Tainan’da gezilecek yerler sadece Avrupa sömürge atmosferini yansıtan yerler ile sınırlı değil. Buna göre şehirde dolaşırken, tapınak, anıt mezar ve lahitlere denk gelebilmeniz mümkün. Örneğin, eski Tayvan şehri bölgesinde bulunan Confucian ve Matsu Tapınakları ile Fahua Tapınağı ya da Koxinga Anıt Mezarı gibi yerler, Tainan’da bulunan önemli turistik yerlerden.

    Tayvan’ın tarihi ve kültürel yapısını merak ediyorsanız, Ulusal Edebiyat Müzesi’ni dolaşarak Tayvan kültürü ve tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bir kere Tainan’ı gezmeye başladıktan sonra, bu şehrin ne kadar fazla miktarda tarihi ve turistik yeri olduğunun farkına varacaksınız.

    Tainan sokaklarında gezerken şehrin kültürel yapısını bir miktar anlayabilirsiniz, fakat bu geziniz sadece bir kültürel gezi tadında olmayacak. Gece çarşıları bunlardan bazıları. Özellikle Hua Yuan ve Da Dong gece çarşıları en büyük çarşılardan ikisi. Ayrıca, yine şehrin sokaklarında bulunan diğer mekanlar ise mağaza ve alışveriş merkezleri. Bu alışveriş merkezlerinden en büyükleri, Haian Road ve Beimen Road alışveriş merkezleri ve Jade Market de görülmeye değer yerlerden biri. Genel atmosferi sakin olan Tainan, birçok yönü ile Tayvanlıların eğlendiği şehirlerden biri.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler