Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tahran

    Tahran, İran’ın başkenti ve en büyük şehri.

    Genel Bilgiler

    Aynı zamanda yaklaşık 14 milyon olan nüfüsuyla, Batı Asya’nın da en büyük şehri. Şehir birçok tarihi yapı, camii ve müzeye ev sahipliği yapıyor, insanları ise oldukça arkadaş canlısı ve samimi.

    Büyüleyici bir yer olan Tahran, her ne kadar birçok etkileyici yapıya sahip olsa da olumsuz yanları yok değil. Trafik sorunu, hava kirliliği, öbek öbek biçimsiz beton binalar, sıcak, kalabalık ve kaotik kelimeleri bu şehri tanımlamak için kullanılabilir. Fakat yine de İran’da her şeyin merkezi burasıdır.

    Tahran’ın kuzeyi ve güneyi arasında büyük bir fark var. Kuzeyde daha refah bir yaşam tarzı var ve sokaklarda dolaşan sosyetik giyinen gençler görebilirsiniz; şehrin güney kısmı ise daha fakir ve tutucu bir yaşam tarzına sahip. Bu fark aslında ülkenin genel durumunu da sembolize ediyor. İyi restoranlarda yemek yemek, şehrin havasını solumak ve İran’ın geri kalanını gezmek için plan yapmak dışında burada da görmeniz gereken yapılar mevcut.

    Bunlardan en önemlisi Pers İmparatorluğu’ndan kalan 300,000 sanat eserinin sergilendiği Ulusal Müze. Eski krallık binası olan Gülistan Sarayı; altın heykellere, mozaik ve resimlere ev sahipliği yapıyor ve yemyeşil bahçelere sahip. 2500 yıllık Pers İmparatorluğu’nu anmak için yapılan Azadi Kulesi, şehrin simgesi ve görmeniz gerekenler arasında.

    Bugünün İran’ının karanlık tarafını hatırlatmak için ise şunu söylememiz gerekir: Pasaportunuzda İsrail’e giriş damgası bulunmadığından emin olun, aksi takdirde ülkeye girişiniz reddedilecek.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler