Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sun Moon Gölü

    Tertemiz Mavi Sular Karşısında Dağ Manzarası Tayvan’ın tam merkezini arıyorsanız, Sun Moon Gölü'ne çok yakın bir yerde bulursunuz.

    Genel Bilgiler

    Tertemiz Mavi Sular Karşısında Dağ Manzarası

    Tayvan’ın tam merkezini arıyorsanız, Sun Moon Gölü'ne çok yakın bir yerde bulursunuz. Sun Moon Gölü, Tayvan’da bulunan en büyük tatlı su gölü ve Nantou Şehri'nin, Yuchi Bölgesi'nde yer alıyor. Sun Moon Gölü'nün rakım değeri 750 metre ve bu bölge turist çeken ana bölgelerden biri. Burada, gölün tam ortasında, küçücük bir ada olan Lalu Adası bulunur. Bu ada, özellikle Sun Moon Gölü'nün güney ucunda yaşayan kabile halkı için kutsal bir yer.

    Sun Moon Gölü'nün asıl ünü ise, masmavi sularından ve arka planındaki dağ manzarasından kaynaklanıyor. Özellikle güneşli günlerde nefes kesici bir güzelliğe ulaşan Sun Moon Gölü, rüya gibi renklere bürünür. Buraya gidildiğinde görülecek yerlerin başında, 46 metre uzunluğundaki Ci-en Pagoda ve Wenwu Tapınağı gelir. Bir de burada, tekne turu ve teleferik ile yolculuk keyfi yapmayı da ihmal etmeyin, asla pişman olmayacaksınız.

    Yine burada bulunan, Formoza Aborjin Kültür Köyü, tüylerle kaplı bir eğlence parkı ve oldukça ilginç. Eğer Tayvan’ın yerli kültürü hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, bu park ilginizi çekebilir. Buradan bir bisiklet kiralayarak, gölün etrafında, muhteşem manzara eşliğinde dolaşabilirsiniz.

    Sun Moon Gölü'nün etrafında bulunan Shueishe Kasabası, en fazla turist çeken bölge, fakat gölün civarında daha birçok sayıda küçük köy bulunuyor. Bu küçük köylerde, yöreye özel bazı hediyelik eşyalar satılır. Burada çok sayıda hotel de bulunur ve bunlardan en büyüğü, Ita Thao Hoteli. Sun Moon Gölü’ne ulaşmanın en kolay yolu, Taipei’den otobüse ya da trene binip sonra da yine bir otobüs veya taksi tutmaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler