Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Spor Hafızaya İyi Gelir

    Edge Hill Üniversitesi yaptığı deneylerle egzersizin kısa süreli hafızayı iyileştirdiğini ortaya çıkardı.

    Edge Hill Üniversitesi’nden Dr. David Marchant ve ekibi, yaptığı iki deneyde, sağlıklı katılımcılara egzersizden veya dinlenmeden önce ya da sonra öğrenip ezberlemeleri için kelime listeleri verdi.

    Egzersiz, otuz dakika boyunca orta yoğunlukta pedal çevirmekti. Sonuçlara göre öğrenmeden önce egzersiz yapmak, öğrenilen kelimelerin hemen hatırlanmasında dinlenmeye göre daha fazla yardımcı oldu. Benzer şekilde katılımcılardan öğrenme ve hatırlama arasında otuz dakika beklemeleri istendiğinde öğrenmeden önce veya sonra egzersiz yapmak dinlenmeden daha iyi sonuçlar sağladı. Fakat katılımcılar öğrenmeden sonra egzersiz yaptıklarında kelimeleri çok daha iyi hatırladı.

    Marchant şunları söyledi: “Yoğun aerobik egzersiz kısa süreli hafızayı iyileştiriyor. Öğrenmeden önce egzersiz yapmak hemen hatırlamaya yardımcı olsa da katılımcılardan kelimeleri hatırlamaları için beklemeleri istendiğinde, en iyi bulgular öğrendikten sonra egzersiz yapıldığında görüldü. Bulgularımız, fiziksel uyarılmanın hafızayı iyileştirdiği ve egzersiz yapmanın bir şeyler öğrenmek isteyenlere fayda sağlayabileceği kanısıyla örtüşüyor.”

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler