Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Split

    Diocletianus’un Sara'ına Ev Sahipliği Yapan Yer Adriyatik Denizi’nden bir tekneden Split’e baktığınızda, en heyecanlı manzaraları bulursunuz: ilki derin mavi sular, bunu takiben şehrin kırmızı çatıları ve beyaz ön cepheleri, onun üzerinde dışa çıkık Çan Kulesi, Kozjak ve Mosor katı arka plan formu olan gri kayalar...

    Genel Bilgiler

    Diocletianus’un Sara'ına Ev Sahipliği Yapan Yer

    Adriyatik Denizi’nden bir tekneden Split’e baktığınızda, en heyecanlı manzaraları bulursunuz: ilki derin mavi sular, bunu takiben şehrin kırmızı çatıları ve beyaz ön cepheleri, onun üzerinde dışa çıkık Çan Kulesi, Kozjak ve Mosor katı arka plan formu olan gri kayalar...

    Split Hırvatistan'ın ikinci en büyük (178.102 kişilik nufusuyla), Dalmatia sahil bölgesinin ise en büyük şehri. Split'in tarihi, Yunan kolonisi olarak kurulduğu milattan önce 4.yüzyıla kadar dayanır, fakat genel olarak kökeni, bir kaç yüzyıl sonra (MS 305) Diocletian Sarayı inşaatında oluşmuş. Roma Kralı Diocletian tarafından dinlenmek için inşaa edilen tarihi saray bugünlerde Split'in merkezini oluşturuyor.

    Uzun tarihi boyunca şehir, sadece Yunanlar ve Romalılar tarafından değil aynı zamanda Bizanslılar, Venedikliler ve Avusturyalılar tarafından da yönetilmiş. Yukarıda söylenilen tüm şeylerle, bu güzel ortamlı tarihi şehrin Hvar, Vis ve Korcula gibi adalara tipik bir şekilde taşıma merkezi olmaktan fazlası olmadığını kim açıklayabilir ? Çünkü biz bu şehrin, birkaç günlük gezi düzenlemeyi gerektirecek kadar muhteşem olduğuna inanıyoruz.

    UNESCO Bölgesi ve dünyadaki en iyi korunmuş Roma sarayı olan Diocletian Sarayı'nı, onun dar sokaklarını, patikalarını ve Perstylium ana meydanını keşfedin. Bir ya da iki kiliseye girin, dolaşın ve kordonda bir şeyler için ya da sahile inin. Bacvice en bilinen sahilidir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler