Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sokaklarıyla Büyüleneceğiniz, Adım Başı Yemek Yiyeceğiniz Şehir Belgrad

    İşlerinden ayrılıp tek yön biletle dünyayı keşfe çıkan, hayallerini kovalayan mühendis çiftin Belgrad gezi notlarından seçmeler.

    Belgrad bizim için bol bol graffitinin ve ucuz ama çok güzel cafelerin cenneti olan bir şehir.

    Belgrad çok da büyük olmayan bir şehir. Yürüye yürüye gezebilirsiniz. Genellikle yolunuz bir süre sonra aynı caddelere çıkıyor. Şehrin içinden Sava ve Tuna nehirleri geçiyor. Sava nehri kenarında bar hopping yapabileceğiniz bir sürü hoş mekan var. Şehrin büyük kısmında olduğu gibi burada da binalar savaştan veya eskilikten çok yıpranmış ama mekanların içine girdiğinizde çok hoş yerlerle karşılaşabiliyorsunuz.

    Seyahat halindeyken bir restorana gidip tıka basa doymak yerine minik bir yiyeceği paylaşıp bir sürü yer değiştirmeyi ve çok sayıda yiyecek tatmayı seviyoruz!

    Arada bir pizza molası veriyoruz. Aşağıdaki yer odun ateşinde pizzalarını yapıyor. Tavsiye edebiliriz. Yazdığımız her yere tavsiye edebiliriz diyoruz, çünkü ne yediysek çok lezzetliydi!

    Aşağıdaki yer de Süpermarket diye geçen bir mekan. İçeride hem tasarım ürünler bulabiliyorsunuz hem de cafesinden yararlanabiliyorsunuz.

    Ve geliyoruz Belgrad'ın sokak yemeğine

    Arkadaşımıza gece içtikten sonra yiyebileceğimiz bol etli sokak yemeği nedir dedik. Bize Pljeskavica Bar'a götürdü. At heykelinin (prens aslında ama herkes at diyormuş) etrafında bunlardan birkaç tane var. 250 gr köfteyle fantastik hamburgerimsilerden yapıyorlar. Köfte siz beklerken hazırlanıyor, ızgarada pişiyor. Üstüne soslar ve garnitürler ekletiyorsunuz.

    Şehrin en turistik yerinde yemek

    Son gün de Knez Mihailova Caddesi'nde bir yerlerde yiyelim dedik. Hoşumuza giden bir tanesine oturduk. 2 bira, Sırp salatası (Yunan salatasının rendelenmiş peynir ve sirke ile yapılanı denebilir), tavuk suyu çorba ve aşağıdaki kocaman köfteli yemeği söyledik. Şehrin en turistik yeri. Toplamda 40 TL bile ödemedik.

    Baklavalı dondurma mı?!

    Bizim için bir mabed haline gelen Moritz Eis. Kendisi ile ilk günümüzde tanıştık. Çeşit çeşit dondurmaları var. Baklavalı dondurma bile üretmişler. Bize biraz çakma geldi baklavalı ama olsun denenebilir.

    Daha çok yemeklerden bahsetmiş olduk. Belgrad’da gördüğümüz diğer yerler ve graffiti sanatı için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler