Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sokakları Dondurma Külahı Kokan Şehir Roma

    Roma herkes tarafından romantik bir şehir olarak bilinir. Roma’nın romantikliğinden çok tarihi ve yemekleri ile büyülendik biz!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452282/640xauto.jpg)

    Roma tarihi milattan önceye dayanıyor. Şehir merkezi antik şehrin üzerine kurulmuş. Yürürken karşımıza birden gladyatörlerin savaştığı arena olan Colosseum çıkıyor. Hemen arkasından devasa arklarıyla Pantheon. Roman Forum ise başlı başına insanı büyülüyor. Yürüme mesafesindeki bu eserleri görmek bizi o dönemlere götürdü, hayret ettik. Roma’ya gitmeden önce Roma tarihini ve Hristiyanlık tarihini biraz okursanız çok faydalı olur, tavsiye ederiz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452285/640xauto.jpg)

    Roma en çok turist alan şehirlerden biri. Hatta 2011’de en çok turist alan şehir olmuş. Dolayısıyla turistik yerler oldukça kalabalık. Biletleri internetten alın, sıra beklememiş olursunuz.

    İtalyanlar bahsedildiği gibi giyimi, tarzları, motorla her yere gitmeleri ile kalbimizi fethetti. Her sabah kafe barında içtikleri espressoları ile günlerine devam başlamaları ve 18’de başlayan aperetivo geleneklerini çok beğendik.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452288/640xauto.jpg)

    Roma’ya Giriş

    • Sokakta İngilizce bilmeyen insan bulmak zor.
    • Roma, Antik Roma’ya ev sahipliği yapmış muazzam bir şehir. Gitmeden mutlaka şehri araştırın.
    • Tripadvisor uygulamasını telefonunuza indirin. Uygulama offline çalışıyor, müze, kilise vb. hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca restoran keşfi de yapabilirsiniz.
    • İspanyol Merdivenleri, Trevi Çeşmesi, Popolo Meydanı, Pantheon civarında kalırsanız her yere yakın olursunuz.
    • Meydanların geçmişini de öğrenin mutlaka. İspanyol Merdivenleri, İspanyol Konsolosluğu’nun yanında olması sebebiyle adı İspanyol Merdivenleri.
    • Bütün meydanlara tek tek gidin, hepsi inanılmaz büyüleyici. Roma’nın tüm turistleri meydanlarda oturuyor. Dolayısıyla birbirinden enteresan sokak sanatçıları meydanlarda yer alıyor.
    • Trastevere, şehrin karşı tarafında, Galata’ya benzeyen bir semt. Entellektüellerin yaşadığı bu semt Ferzan Özpetek’in de favorisi, hatta o da burada yaşıyormuş :) Trastevere’de açık alana kurulmuş takı tezgahları ile sokaklar inanılmaz renkli. Vaktiniz varsa bu bölgeyi hem öğlen hem de akşam ziyaret edin.
    • İspanyol Merdivenleri’ne oturup insanları izleyin. Hatta mümkünse Pastificio‘dan makarna veya Pompi‘den tramisu alıp burada yiyin.
    • Trevi Çeşmesi Ağustos’14’ten beri tadilatta. Ekim’14’te de hala tadilatta. İnşallah siz gittiğinizde tadilatta olmaz :) Pek bir şey anlaşılmıyor, ona rağmen çalışmanın içine girip turistler fotoğraf çekilip para atıyorlar. :)
    • Roma’da her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Metro hattı oldukça kısa bir aralıkta işe yarıyor, onun dışında yürüyerek gitmelisiniz. O kısa metro hattını da kullanmak yerine yürüyebilirsiniz. Şehrin içinde başka ülke olan Vatikan’a bile İspanyol Merdivenleri’nden 40 dakikaya yürünebiliyor.
    • Roma’ya kadar gitmişken Vatikan’a gitmemek olmaz. Vatikan için mutlaka internetten bilet alın. Aksi halde bütün gün bilet sırası beklemeniz gerekebilir. Vaktiniz varsa Vatikan Bahçeleri girişli bilet alınız. Güzel bir tur eşliğinde Papa’nın bahçesini gezmek oldukça keyifli. Tamamen organik olan bahçede hareketlerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta gruptan ayrılırsanız Vatikan polisleri sizi bulmadan tur devam etmeyecektir. :) Sonbahar ayları Vatikan Bahçeleri daha sakin oluyor, bahar ve yaz aylarında oldukça sinek oluyormuş. Vatikan Bahçeleri için giriş bileti 32 EUR, Vatikan’daki kiliseye, şapele ve birçok müzeye de giriş ücretsiz.

    Roma'da Gezilecek Yerler

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452291/640xauto.jpg)

    Piazza del Popolo

    İnsan meydanı anlamına gelen bu meydanın ortasına geçip etrafınızı inceleyin, meydan simetrik! Via Del Corso caddesi ile ikiye bölünen meydan adeta kusursuz. İstanbul'la kıyasladığımızda içimiz acıyor. Umarız İstanbul’un şehir planlaması değişir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452294/640xauto.jpg)

    Piazza Spagna

    İspanyol Merdivenleri’nin bulunduğu meydan. Roma’nın en turistik meydanı burası olsa gerek. Selfie çekilenler, Pompi tramisusu, Pastificio makarnası yiyen turistler burada.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452297/640xauto.jpg)

    Piazza Navona

    Antik Roma’da arena olarak kullanılan bu meydan 30.000 insan kapasitesine sahip. Meydanda yer alan 4 Nehir Çeşmesi, kıtalardaki en büyük nehirleri simgeliyor. Aynı zamanda Roma’nın en kalabalık ikinci meydanı.

    Pantheon

    Antik Roma döneminde tapınak olarak kullanılan bu yapı günümüzde kilise olarak kullanılıyor. En beğendiğim meydanlardan biri de Pantheon’un olduğu meydan. Pantheon’un arklarının devasalığına hayretle bakıp incelemek çok keyifli. Kilisenin içine girince tam ortasında tavanının açık olduğunu göreceksiniz. O kadar kusursuz ki içeri giren su akıp gider. Bu sayede kiliseyi su basmıyor. :)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452300/640xauto.jpg)

    Campo De Fiori

    Roma’da kilisesi olmayan tek meydan. Bu meydanda meyve/sebze pazarı kuruluyor. Mutlaka uğrayıp önünden geçin. Biz Vatikan öncesi bu meydandan geçerek hem meyve bardağı hem de kuruyemiş aldık. Ayrıca bu meydanda en beğendiğimiz fırın Forno Compo de Fiori bulunuyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452303/640xauto.jpg)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452306/640xauto.jpg)

    Piazza del Venezia

    Mussolini’nin balkon konuşması yaptığı Venezia görkemli bir meydan. Roman Forum ve Colosseum’a yakın olan bu meydanda mola verin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452309/640xauto.jpg)

    Republica Meydanı

    Kuşbakışı bakıldığında yarım daire görünümünde yer alan meydanda Naiads Çeşmesi bulunuyor. İş merkezinin yoğun olduğu bölgeye sabah kahvaltı yapmaya gidebilirsiniz.

    Colosseum

    Roma İmpatorluğu’nun en önemli yapıtlarından biri olan Colosseum, arena olarak kullanılmış. Gladyatör savaşları burada yapılmış.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452312/640xauto.jpg)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452315/640xauto.jpg)

    Roman Forum

    Antik Roma’nın merkezi bölgesi olan Roman Forum’da tüm yaşam kalıntıları gözlenebilir. Oldukça büyük olan bu foruma yarım gün ayırın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452318/640xauto.jpg)

    Sant Angelo Köprüsü

    Angelo Kalesi’nin hemen önünde yer alan muhteşem köprü. Mutlaka köprüden geçerek Vatikan’a ve Angelo Kalesi’ne gidiniz.

    Castle Angelo

    Burası Papa’nın evinden, hapishaneye kadar kullanılmış olan kale. Fatih Sultan Mehmet'in oğlu olan Cem Sultan burada hapis yatmış. Gün batımına denk getirip kalenin tepesinden muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. İnanılmaz bir manzara!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12452321/640xauto.jpg)

    Sistro Köprüsü

    Fiori Meydanı ile Trastevere’deki Trilussa Meydanı’nı bağlayan köprü. Trastevere’ye giderken veya dönerken mutlaka bir kez bu köprüden geçiniz.

    Gurm.me'ye ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler